Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lia Olguța Vsilescu, tir de vorbe ofensatoare la adresa președintelui încă în funcție, Klaus Iohannis

in ExtraNews/Politic de

Marți, președintele Klaus Iohannis, referindu-se la motivarea Curții Constituționale în ceea ce privește revocarea Codruței Kovesi, a spus că mai are „un pic” de citit. Președintele României a arătat că, la o primă lectură, motivarea aduce mai multe întrebări decât clarificări și a menționat că necesită o aprofundare.
Marți seară, la TVR1, în cadrul emisiunii „România9”, moderată de Ionuț Cristache, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a adresat o serie de vorbe ofensatoare la adresa președintelui Klaus Iohannis, referindu-se la ceea ce acesta declarase în legătură cu motivarea Curții Constituționale: „Domnul Iohannis citește mai greu, pricepe mai greu, încep să fiu îngrijorată” și a menționat că în cazul în care președintele Klaus Iohannis nu se va pronunța în timp rezonabil și nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi, așa cum spune decizia CCR, s-ar putea ajunge la suspendarea acestuia.
„De la Ludovic al IV-lea încoace, eu nu am mai auzit în lumea civilizată să vină un conducător de stat și să spună statul sunt eu. Nimeni nu a avut curajul să spună ce a spus președintele astăzi. Să vii să spui că nu există statul paralel… Pot să îi dau eu exemplu de stat paralel domnului Klaus Iohannis.”
Și pentru a lămuri în amănunt ceea ce declarase președintele marți la conferința de presă, ministrul Vasilescu a mai spus: „Vreau să îi transmit domnului Klaus Iohannis că nu poți să-i amputezi ceva ce nu are. Dacă ne uităm în Constituție, o să vedem că nu are niciun rol în ce privește revocarea procurorilor, doar trebuie să constate o procedură.”
Lia Olguța Vasilescu a arătat și ce măsură vor lua dacă Klaus Iohannis care „cugetă mai greu”, va depăși cu luarea unei decizii un „timp rezonabil”: „Sigur o să luăm o decizie. Asteptăm să mai cugete domnul Iohannis, că vedem că mai greu cugetă, să prezinte o decizie. Sigur, într-un timp rezonabil asteptăm ca dumnealui să se pronunțe și dacă nu o va face, abia în acel moment vom lua o decizie. Președintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituției. Este motiv clar de suspendare, dar nu este luată niciun fel de decizie pană acum în cadrul coaliției de guvernare”.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a concluzionat: „Categoric, în acest moment, pentru că nu a ieșit să spună  ‘Nu respect decizia Curții Constituționale’  nu există un motiv de suspendare, dar dacă termenul, așa cum spuneam, nu va fi rezonabil și nu va aplica această decizie a Curții, atunci cu certitudine va fi posibilă o suspendare pe încălcarea Constituției”.
Ministrul Muncii i-a cerut președintelui Klaus Iohannis după ce acesta a declarat că mitingul PSD a fost un „miting mediocru” să spună „ce înțelege dumnealui prin miting mediocru” și fiind întrebată cum vede Olguța Vasilescu un miting de excepție, a dat răspunsul: „Probabil că un miting în care, în mijlocul participanților, este președintele Klaus Iohannis îmbrăcat în geacă roșie. Probabil că acela ar fi un miting de excepție. Acesta, unde toată lumea a fost îmbrăcată în alb și nu a existat nicio geacă roșie cu președintele sub ea, probabil că, din punctul dumnealui de vedere, este mediocru”.
Nici nu putem comenta cele spuse de ministrul Muncii, doar ne punem întrebarea: De unde așa de multă ură?

Ultimile din

Mergi la SUS