Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lia Olguţa Vasilescu: „Toate pensiile vor crește”. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

in Politic de

Lia Olguţa Vasilescu, a anunțat, marţi, că noua legea pensiilor va fi finalizată la 1 octombrie și vizează eliminarea tuturor inechităților din sistem.

„La ora actuală se fac calcule la Ministerul de Finanțe și împreună cu cei de la Casa Națională de Pensii. După ce vom avea toate calculele financiare, venim cu varianta finală la data de 1 octombrie”, a declarat Vasilescu la Antena 3.

Potrivit ministrului, toate pensiile din sistemul național vor crește, păstrând principiul contributivității. „Pensiile trebuie să crească, vorbim de cele care sunt în sistemul național. La pensiile speciale e altă discuție, unde nu are legătură Ministerul Muncii. Ne-am axat pe varianta care ține de Casa Națională de Pensii.

Trebuie să crească punctul de pensie până în 2020 la 1775 de lei, asta înseamnă că toate pensiile vor crește automat, păstrăm principiul contributivității și încercăm că nu mai avem inechități în sistem”, a subliniat Lia Olguța Vasilescu. Ministrul Muncii a precizat că nu se modifică vârsta de pensionare a românilor, deși recent a declarat că dorește ca mamele cu mai mulți copii să poată ieși mai repede la pensie.

Ultimile din

Mergi la SUS