Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lia Olguța Vasilescu la cerințele oficialilor FMI: Din câte știu, PSD și ALDE au câștigat alegerile în România, și nu ei

in Politic de

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, „dă de pământ” cu FMI, după ce reprezentanții Fondului au atras atenția că majorarea pensilor și scăderea taxelor ar putea duce România în colaps.

„Din câte știu, PSD și ALDE au câștigat alegerile în România, și nu FMI”, a spus furioasă fosta primăriță a Craiovei, la Antena 3, potrivit hotnews.

Aceasta a subliniat faptul că nu renunță la niciuna dintre măsurile de guvernare promise, chiar dacă, delegația FMI la București a recomandat Guvernului să amâne majorarea punctului de pensie.

„Guvernul României va respecta programul de guvernare votat de români și va mări punctul de pensie la 1.000 de lei începând cu data de 1 Iulie. Nu renunțăm la niciuna dintre măsurile de guvernare promise, continuând sâ îmbunătățim viața romanilor și să aducem câți mai mulți dintre ei în clasa de mijloc.

Creșterile de pensii și salarii vor costa 16 miliarde de lei, dar avem venituri de 17.5 miliarde de lei, a mai spus ministrul Muncii.

“Din cate știu eu, PSD si ALDE au castigat alegerile in Romania, si nu Fondul Monetar International. In al doilea rand, toate estimarile care s-au facut in ceea ce priveste Romania de catre Comisia Europeana sau de catre FMI pana acum au fost gresite (…) Dati-ne voie sa ne luam dupa comisia noastra de prognoza, care nu a gresit niciodata datele, si nu dupa FMI sau CE, care au gresit de fiecare data”, a răspuns Vasilescu, într-o intervenție telefonică.

Ultimile din

Mergi la SUS