Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Leurda sau usturoiul ursului sau, mai degrabă, detergentul organismului

in ExtraNews/Regim alimentar/Sanatate/Stiinta de

   Leurda mai este cunoscută printre cunoscători ca „detergentul organismului”. Mai mult, în Germania a fost declarată chiar „planta mileniului 3”, datorită efectelor uimitoare asupra inimii şi vaselor de sânge, digestiei şi sistemului imunitar. Este o plantă de talie medie-mică, cu frunze cărnoase, de un verde puternic, care face flori mici şi albe. Popular, mai este numită şi usturoiţă sau usturoiul ursului, pentru că frunzele şi tulpinile sale au un gust şi un miros puternic de usturoi, cu care de altfel este şi rudă, din punct de vedere botanic.

   În urma unor studii efectuate în laboratoarele din Germania, a fost declarată „Planta mileniului trei”, efectele sale asupra inimii şi a vaselor de sânge, digestiei, asupra sistemului imunitar şi a celui endocrin uimind pur şi simplu oamenii de ştiinţă. În prezent, leurda este considerată din punct de vedere terapeutic mai puternică decât usturoiul, care, la rândul său, este unul dintre cele mai folosite şi apreciate medicamente naturale din lume.

   Cum este posibil acest lucru? În comparaţie cu celebrul său „văr”, usturoiul, leurda a crescut liberă, neinfluenţată de mâna omului, păstrându-şi neatinse însuşirile cu care a fost înzestrată. Aşa se explică faptul că are efecte terapeutice atât de puternice.

   Pentru o porţie de salată cu leurdă, se prepară o mână de frunze proaspete, care se spală bine cu apă călduţă, se taie mărunt şi se pun într-un castron. Se amestecă cu o linguriţă de oţet de mere, un vârf de cuţit de sare şi o linguriţă de ulei de masline, după care se consumă în maxim 30 de minute de la preparare.

   Pentru infuzie, se folosesc peste 10 g de frunze tocate mărunt peste care se toarnă 250 mlde apă clocotită. Amestecul este lăsat la infuzat 30 minute, după care se strecoară şi poate fi băut. Sunt recomandate trei căni pe zi, înainte de fiecare masă, vreme de trei săptămâni.
O cură cu ceai de leurdă reduce simţitor neplăcerile provocate de astenia de primăvară, asigură un somn liniştit şi tonifică sistemul nervos. De asemenea, infuzia este un valoros adjuvant în tratarea afecţiunilor cardiace, prin acţiunea sa hipotensivă, şi în arterioscleroză, prin scăderea concentraţiei colesterolului „rău” (LDL) din organism. Consumat cu regularitate, ceaiul de leurdă contribuie la vindecarea bolilor aparatului digestiv şi combate viermii intestinali. (foto: pixabay.com)Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS