Legea care i-a pus pe toți politicienii pe gânduri! Klaus Iohannis tocmai a promulgat-o

in Politic de

Legea care i-a pus pe toți politicienii pe gânduri tocmai a fost promulgată de Klaus Iohannis. Șeful statului și-a dat ok-ul pentru o lege care prevede că emiterea de acțiuni la purtător devine interzisă în România. De acum încolo, interdicția va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, drept pentru care deținătorii acestui tip de acțiuni vor fi nevoiți să le predea în termen de 18 luni de la intrarea în vigoare a actului.

Practic, tranzacțiile comerciale și relațiile de afaceri ale ”persoanelor expuse public”, sau mai pe înțelesul tuturor, ale demnitarilor, vor fi monitorizate mai atent de către bănci, notari, contabil sau agenți imobiliari. România trebuia să adopte aceste reguli în urmă cu 2 ani. Nu e singura lege pe care a aprobat-o președintele României. Acesta a semnat decretul prin care Andreea Păstârnac, fost ministrul pentru Românii de pretutindeni și în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, va fi numită ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Belgiei.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 iulie a.c., următoarele decrete: Decret privind acreditarea doamnei Andreea Păstîrnac în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Regatul Belgiei, cu reședința la Bruxelles; Decret privind rechemarea domnului Lucian Fătu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Elenă”, arată Administrația Prezidențială.

În această săptămână, Klaus Iohannis a promulgat şi legea pensiilor. Cu toate acestea, şeful statului a recunoscut că a făcut acest lucru după ce premierul Vioric aDăncilă i-a transmis că există banii necesari. „După părerea mea, pensiile sunt prea mici, iar o lege care să corecteze această situaţie e corectă. Doamna prim-ministru m-a asigurat că sunt bani pentru pensii, după care am promulgat legea”, a spus Iohannis.

De remarcat că de la 1 septembrie, punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei. Inițial, Camera Deputaţilor a adoptat, în 26 iunie, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, concepută de fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.