”Legea Alexandra”. Omorul calificat va fi pedepsit cu închisoare pe viață. Proiectul legislativ care vizează modificarea Codului Penal

in Politic de

Omorul calificat va fi pedepsit cu închisoare pe viață. Proiectul legislativ care vizează modificarea Codului Penal, inițiat de deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a fost adoptat tacit de Senat.

Pentru a intra în vigoare, ”Legea Alexandra” cum a fost numită de Roman, mai are nevoie de aprobarea deputaților.

Mai exact, dacă proiectul va trece toți pașii legislativi, persoanele care comit crime cu premeditare, recidiviștii criminali, cei care omoară mai multe persoane, sau care omoară femei gravide, vor putea fi condamnați de către magistrați la închisoare pe viață.

”Codul Penal actual prevedea o închisoare între 15 și 25 de ani sau închisoare pe viață pentru anumite tipuri de omoruri, eu practic am scos perioada de 15 ani – 25 și am spus că se pedepsește cu detențiunea pe viață, următoarele tipuri de omor: omor cu premeditare, omor din interes material, omorul pentru a se sustrage ori pentru a sustrage pe altul de la atragerea răspunderii penale sau de la executarea unei pedepse, omorul pentru o perioada care a comis anterior o infracțiune de omor sau o tentativă de infracțiune de omor, adică recidiviștii, asupra a două sau mai multe persoane, cum este și situația de la Caracal, asupra unei femei gravide sau prin cruzime, declara Florin Roman, într-o conferință de presă, în care anunța că a înregistrat proiectul.

Depunerea acestui proiect de lege vine la solicitarea celor 55.000 de oameni care au semnat petiția online pentru ”Legea Alexandra””, a mai spus atunci Florin Roman.

Pentru a intra in vigoare, legea mai trebuie aprobată în Camera Deputaților și publicată în Monitorul Oficial.