Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lăsat liber, fără vreo măsură preventivă dupa ce a fost trimis în judecată pentru 25 de infracțiuni printre care si inițiere și constituire a unui grup infracțio­nal organizat

in ExtraNews de

Afaceristul Dorin Marinescu zis „Piticu“, trimis în judecată pentru 25 de infracțiuni – inițiere și constituire a unui grup infracțio­nal organizat, împiedicarea sub orice formă a organelor competente, de control financiar, de a intra în condițiile prevăzute de lege, în sedii, incinte ori pe terenuri, în scopul efectuării ­veri­ficărilor financiare, fiscale și vamale, evaziune fiscală în formă ­ca­lificată, delapidare cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, inducerea în eroare a organelor judiciare și dare de mită – împreună cu alți 11 inculpați, a scăpat din arestul Poliției din Prahova și nici nu se mai află sub vreo măsură preventivă. Decizia aparține judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție care au admis contestația inculpatului și l-au pus în libertate vineri, deși magistrați de la Curtea de Apel Ploiești au menținut măsura arestului preventiv.Decizia a fost luată vineri.

 „Admite contestația formulată de contestatorul inculpat Marinescu Dorin împotriva încheierii din data de 01 mai 2017 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel Ploiești – Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie. Desființează încheierea atacată și, rejudecând: Constată încetată de drept măsura arestării preventive luată față de inculpatul Marinescu Dorin prin încheierea nr. 3 CC din 09 noiembrie 2016 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești – Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie în dosarul nr. 828/42/2016. Dispune punerea, de îndată, în libertate a inculpa­tului Marinescu Dorin de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 2/UPF din 09 noiembrie 2016 emis de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Ploiești – Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie în dosarul nr. 828/42/2016, dacă nu este arestat sau reținut în altă cauză“, se precizează în încheierea pe scurt de la ÎCCJ.

Mâine, 18 mai, are loc primul termen în camera preliminară la Curtea de Apel Ploiești și nu este exclus ca procurorii DIICOT să ceară control judiciar în cazul lui Dorin Marinescu. De altfel, acesta este singurul inculpat din dosar reținut în luna noiembrie 2016 și apoi arestat preventiv.

Dosarul în care afaceristul Dorin Marinescu a fost trimis în judecată de DIICOT Buzău pentru 25 de fapte este, poate, cea mai complexă cauză instrumentată de procurorii anti-mafia, fără să uităm celebrul dosar al fraudelor informatice de la Direcția Economică a Primăriei Buzău, devoalate pe finalul de mandat al fostului primar al Buzăului Constantin Boșcodeală.

Până acum doi judecători de la Curtea de Apel Ploiești s-au abținut să judece cauza în camera preliminară, unul dintre ei fiin­djudecătorul buzoian Aurel Pușcă, iar un magistrat de la ÎCCJ a refuzat să judece contestația lui „Piticu“ la menținerea arestului preventiv. Sursa: Opiniabuzau.ro


Ultimile din

Mergi la SUS