Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Lacul Vulturilor, o enigmă de care se leagă zeci de povești!

in Diverse de

În inima munților Siriu stă ascuns Lacul Vulturilor, o enigmă de care se leagă zeci de povești. Format la peste 1.400 de metri altitudine, într-o zonă puțin cunoscută de turiști, Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund este înconjurat de peisaje sălbatice.

Acesta este aflat pe suprafața comunei Chiojdu, județul Buzău, iar cele două nume ale sale provin din legende. Denumirea de Lacul Vulturilor îi revine datorită marelui scriitor Alexandru Vlahuță, grație însemnărilor sale făcute în opera România Pitorească.
Numele de Lacul fără Fund este datorat unei legende cunoscute prin părțile locului, care nu are nicio legătură cu adâncimea lacului. Se spune că un cioban și-ar fi părăsit turma, sătul de această meserie, aruncându-și bâta în lac. După un an, el a regărit-o plutind în Dunăre, moment la care, mistuit de dorul locurilor natale, ciobanul a decis să se întoarcă la vechile sale activități.

În zonă circulă diverse povești despre Lacul fără Fund, unii localnici spunând că în al Doilea Război Mondial oamenii au construit un drum pe sub lac, pentru a induce în eroare armata germană, iar tancurile care au intrat pe acel drum nu au mai ieșit niciodată.

O altă legendă ne dezvăluie că locuitorii din satele de la poalele muntelui își aruncau în lac bogățiile, de frica tătarilor. Oamenii însă nu au mai găsit nimic în Lacul Vulturilor, după trecerea tătarilor.

Drumul din Chiojdu până la Lacul fără Fund are 27 de kilometri, acesta trecând prin Poarta Vulturilor. În imediata vecinătate a Lacului Vulturilor se află singura zonă unde pot fi întâlnite caprele negre, acestea fiind pe cale de dispariție.

Pe timp de iarnă, traseele turistice din această zonă sunt greu accesibile din cauza zăpezilor, însă în anotimpul cald drumul din Chiojdu până la Lacul Vulturilor îl parcurgi pe jos în aproximativ șase ore.

Ultimile din

Mergi la SUS