Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

La a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică, România s-a clasat pe primul loc în Europa. Elevii români au obținut patru medalii de aur și o medalie de argint

in Educational/ExtraNews de

În perioada 16-24 iulie s-a desfășurat în Indonezia a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică la care au participat 424 de concurenți din 88 de țări.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale, elevii români au obținut patru medalii de aur și o medalie de argint la această Olimpiadă, România clasându-se pe primul loc în Europa și între primele cinci țări din lume.
Performanța excepțională a elevilor români obținută la Olimpiada Internatională de Fizică, patru medalii de aur, cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu , Petru Cotruț (elevi la Liceul Internațional de Informatică din București) și Andrei Radu (Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila) precum și o medalie de argint, cucerită de Sebastian Leontică(Colegiul Național „Petru Rareș”din Piatra Neamț) i-a făcut pe elevii români să se claseze pe primul loc în Europa.
Coordonarea delegației române i-a revenit doamnei Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internațional de Informatică din Capitală) și domnului Adrian Dafinei (conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universitătii București).
Olimpicii sunt așteptați să revină în țară în data de 25 iulie, ora 12:00, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.
Felicitări delegației române care a reușit să aducă România pe primul loc în Europa și pe al cincilea loc în lume. Copiii aceștia, merită toată admirația noastră!

Ultimile din

Mergi la SUS