Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

La 36 de ani şi este în clasa I. „Sunt la bastonaşe. Am scris cam patru pagini“

in Educational/ExtraNews de

Un bărbat de 36 de ani, din Târgu Jiu este în clasa I. Acesta învaţă abia acum să scrie şi să citească şi se află abia la bastoşane.

Anton Gabor are 36 de ani şi este în clasa I la Şcoala generală Ecaterina Teodoriu din Târgu Jiu. El este de etnie romă şi locuieşte în Târgu Jiu. Anton învaţă abia acum să scrie şi să citească. „Sunt la bastonaşe. Am scris cam patru pagini. Acum încep să scriu literele“, spune Anton.    Bărbatul recunoaşte că este ruşinos pentru el că nu ştie să scrie şi să citească:

„Eu nu ştiu să scriu şi să citesc şi este foarte greu. Orice persoană trebuie să ştie să scrie şi să citească. Nu am fost deloc la şcoală. Când eram copil nu eram ascultător şi nu m-am dus la şcoală. În plus, eram mereu cu părinţii pe unde aveau de lucru. Noi ne ocupăm cu montarea de tablă pe case. M-am mutat dintr-o parte în alt cu familia şi aşa au trecut anii. Dacă merg la poştă, nu pot să completez o cerere şi rog pe altcineva. Este foarte greu. E ruşinos ca un om la vârsta mea să cer ajutorul unei alte persoane pentru că nu ştiu să scriu sau să citsc. Este foarte bine la şcoală.  Anton are trei copii, două fete care deja s-au căsătorit şi au absolvit cinci clase, iar băieţelul este în clasa a VI-a.

„El mai glumeşte pe seama mea, că el este în clasa a VI-a“, ne povesteşte Anton.  Are 18 ani şi este în clasa a VII-a Tot la programul „A doua şansă“ este şi Marian Predică. El are vârsta de 18 ani şi este în clasa a VII-a. S-a reîntors la şcoală după ce a fost plecat cu părinţii în străinătate: „Îmi doresc să merg la şcoală în continuare. Am fost nevoit să plec de mic în străinătate cu părinţii. Am fost în Portugalia şi în Italia. Acolo nu am putut să merg la şcoală. Nu am putut să urmez şcoala la zi şi aşa m-am înscris în programul «A doua şansă». Încă nu m-am gândit ce meserie vreau să învăţ. Îmi doresc să îmi obţin permisul“.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS