Kovesi a stat în avion pe loc de om simplu. Lângă ea, la clasa lux, se lăfăiau doi europarlamentari PSD-ALDE. Povestea călătoriei, spusă de un jurnalist

in ExtraNews de

Jurnalistul Dan Tăpălagă, de la G4Media.ro, este cel care i-a dat vestea Laurei Codruţa Kovesi că s-a clasat pe primul loc după audierile din Comisia LIBE a Parlamentului European. Ziaristul spune că a întâlnit-o pe fosta şefă a DNA în aeroport, înainte de întoarcerea, azi, în ţară şi că a anunţat-o după ce a primit un mesaj din redacţie.

„Cu câteva minute înainte să se închidă poarta de îmbarcare, primesc pe grupul de whatsapp din redacție mesajul 26, 22, 1. În prima faza nu mi-e clar ce s-a întâmplat. Două secunde mai târziu apare și clasamentul. Ați câștigat, îi comunic sec.”
„Își verifică telefonul de mai multe ori, nu își găsește cuvintele. E adevărat? Se renumăra voturile acum, dar se pare că ați câștigat. Puțin mai târziu primim alte confirmări. Gata, e oficial. Zâmbește larg, figura i se destinde și îmi întinde puțin încurcată mâna.”
„Nu prea știe cum să reacționeze, ce să spună. De la terminal se aud apeluri insistente pentru îmbarcarea către București.”, scrie Tăpălagă în relatarea sa.
Interesant este un alt detaliu, puţin mediatizat, despre modestia favoritei pentru postul de procuror-şef al Parchetului European:

„Emoțiile au copleșit-o. Pornește singură către poarta de îmbarcare, așa cum a venit la audieri. Singură. Intră printre ultimii pe pasarelă. Câteva minute mai târziu, cursa Tarom decolează la 12.10, cu o ora și jumătate întârziere. Ar fi cea mai importantă funcție din UE pe care un român ajunge sa o ocupe pe baza recunoașterii și meritelor sale.”
„În avion număr cel puțin doi oameni la business class, europarlamentari cunoscuți, care nu se bucură câtuși de puțin că, la câteva locuri distanță în spatele lor, la economy, zboară Kovesi, proaspăt votată în ambele comisii din Parlamentul European pentru funcția de viitor șef al Parchetului European.”
„Numele lor nu mai are însa nici o importanță acum. Foarte probabil că amândoi calculează de zor ce șanse mai sunt să o blocheze cumva în Consiliu sau, de ce nu, în țară cu noi anchete penale deschise la comandă.”, a povestit Dan Tăpălagă.
Deşi jurnalistul a refuzat să dea detalii despre identitatea respectivilor europarlamentari, publicaţia Aktual24.ro dezvăluie nu cine sunt respectivii, ci ce partide reprezintă ei. Coincidenţă, sunt chiar din coaliţia care a încercat s-o „ucidă” pe Kovesi în cursa ei europeană: PSD şi ALDE! Coincidenţă?