Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Klaus Iohannis, la Reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Iată care va fi poziţia României acolo!

in Extern/ExtraNews/Politic de

   Președintele României, Klaus Iohannis, participă zilele acestea, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European. Principalele subiecte de pe agenda reuniunii se referă la securitate şi apărare, ocupare, creștere economică şi competitivitate, migrație, schimbări climatice. Vor fi discutate, de asemenea, inițiativele lansate de Comisia Europeană în contextul Strategiei privind Piața Unică Digitală, precum şi relațiile externe ale Uniunii Europene. Totodată, vor fi trecute în revistă şi cele mai recente evoluții legate de negocierile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, anunţă Preşedinţia României

   Referitor la domeniul de securitate şi apărare, discuțiile vor avea în vedere principalele demersuri care trebuie întreprinse la nivel european pentru consolidarea frontierelor externe ale Uniunii și creșterea nivelului de securitate internă a UE. Klaus Iohannis va reafirma disponibilitatea României de a participa în mod activ la identificarea şi punerea în aplicare a celor mai bune măsuri de prevenire şi contracarare a diverselor provocări la adresa securității cu care se confruntă Uniunea. În cadrul discuțiilor legate de politica comercială a Uniunii Europene, preşedintele României va sublinia că UE trebuie să-și consolideze rolul de lider în promovarea comerțului liber și echitabil la nivel global, în vederea asigurării unei creșteri economice durabile, a locurilor de muncă și a inovării.

   În contextul discuțiilor legate de Strategia europeană privind Piața Unică Digitală, Preşedintele României va susține atingerea deplină a obiectivelor acesteia, în vederea asigurării inovării, competitivității și creșterii durabile a UE, precum şi a facilitării accesului cetățenilor și mediului de afaceri la noile oportunități digitale. ÎÎn ceea ce privește problematica migrației, accentul în cadrul discuțiilor va fi pus pe dimensiunea sa externă şi reforma sistemului european de azil. Legat de dimensiunea externă a migrației, se va face o evaluare a implementării Cadrului de Parteneriat privind cooperarea cu statele terțe, la un an de la lansarea acestuia. Președintele României se va pronunța pentru intensificarea cooperării cu statele terțe în vederea unei abordări mai bune a fenomenului migrației ilegale şi a combaterii rețelelor de traficanți de persoane.

   Klaus Iohannis va avea şi o întâlnire cu președintele Franţei, Emmanuel Macron. Pe agenda de discuții figurează teme din sfera relațiilor bilaterale, a afacerilor europene și a dosarelor internaționale. (foto: presidency.ro)

Mergi la SUS