Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Klaus Iohannis la Consiliul Național al PNL, făcând o radiografie a situației generale din România, a declarat: „situația este proastă”

in ExtraNews de

Klaus Iohannis s-a adreseat liberalilor care s-au reunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în cadrul Consiliului Național.

Declarații în format LIVE:
„Vă mulțumesc pentru primirea deosebit de frumoasă și călduroasă. Sunteți așa cum îmi amintesc eu. Îmi face mare plăcere să vă revăd în această formațiune. Sper ca astăzi să luați decizii bune, nu voi asista la luarea lor.
Încep cu o radigrafie a situației generale din România. Pot să spun de la început că situația este proastă. Nu îmi face plăcere pentru că sunt președintele României și aș vrea să spun: României, îi este bine. Dar, poate cu ajutorul vostru, ajungem și acolo.

Am avut alegeri în 2016, a câștigat PSD, au promis măriri de salarii. Ghinion nu s-a întâmplat așa. Au început să lucreze la cu totul altceva.
Au început să demonteze justiția, asta a fost prioritatea reală a PSD-ului. Au încercat să inhibe lupta anticorupție.
Toate sondajele arată că 80% dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită.
Este un rezultat catastrofal și asta în condițiile în care PSD a preluat o țară cu o economie în puternică creștere. Explicația este cât se poate de simplă.
Un politician pe nume Dragnea cu acoliți au pus mâna pe putere în Guvern și Parlament și încearcă să folosească această putere pentru a scăpa de justiție. Nu îi preocupă nici țara, nici economia, nici românii. Îi preocupă să scape de dosare. Așa ceva, dragii mei, nu am avut încă în România, nu este posibil într-o țară europeană, democratică. Au început acțiuni de neimaginat.
Persoane care îndrăznesc să își expună opinia anti-PSD sunt luate în plină zi de poliție. Așa ceva nu s-a întâmplat din anii întunecați ai comunismului. Acolo am ajuns? Să dăm cu piciorul la ce au construit generații de români? Eu vă spun că NU. Există soluții. Voi sunteți cea mai importantă parte a acestei soluții. Vă spun, PNL este un partid puternic, are soluții și nu sunteți singuri.
Aveți lângă voi milioane de români, alte partide de opoziție, societatea civilă. Tomana aceasta și anul viitor trebuie să reprezinte revenirea la normalitate. Nu putem sta cu mâinile în sân să vedem cum tot ce este bun este destructurat.
Am ajuns să avem un guvern irațional. Ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem chiar un guvern ireal. Dacă n-ar fi trisit ar fi de râs, dar este trist.
Este nevoie de o alternativă rațională. Trebuie să faceți tot ce se poate pentru a restaura normalitatea și raționalitatea.
E nevoie ca PNL să fie un partid unit, puternic, solid. Și puteți!
Oamenii sunt afară și vă așteaptă. Explicați cum veți transforma această situație irațională, ireală, într-o situație normală. Avem nevoie în România de un guvern al raționalității naționale.
Explicați că aveți soluții pentru a înlocui o guvernare incompetentă și toxică.
Eu mă lupt de la început pentru o Românie puternică, europeană, prosperă. Mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări PSD, lupt împotriva abuzurilor PSD-ului , vă invit să faceți la fel.
A mai rămas un singur lucru de lămurit. Eu mă lupt și vă întreb: sunteți alături de mine în această luptă?”
(Liberalii din sală au strigat Da! și au aplaudat).

Ultimile din

Mergi la SUS