Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Kim Jong-un a asistat joi la testarea unui „nou tip” de rachetă de croazieră cu lansare de la sol, capabil să lovească cu precizie orice grup de nave de luptă inamice

in Extern/ExtraNews

Coreea de Nord a anunțat vineri că a testat cu succes un „nou tip” de rachetă de croazieră în prezența liderul nord-coreean Kim Jong-un. Potrivit agenției publice de știri Korean Central News Agency(KCNA), rachetele „au detectat cu precizie și au lovit” ținte plutitoare pe mare după ce au făcut „zboruri circulare”.
Rachetele, care conform armatei sud-coreene sunt rachete de croazieră cu rază scurtă de acțiune, au zburat aproximativ 200 de kilometri ajungând în Marea Japoniei, unde portavioanele americane USS Carl Vinson și USS Ronald Reagan au participat săptămâna trecută la exerciții navale comune cu marina sud-coreeană.
Agenția publică de știri KCNA a declarat vineri:”Această nouă rachetă de croazieră este un atac puternic, capabil să lovească orice grup de inamici de nave de luptă” care amenință Coreea de Nord și poate fi folosit „la nevoie”.
Un expert, profesor la o Universitatea privată din Kyungnam(Coreea de Sud) a declarat: „Noua rachetă de croazieră reprezintă un pas înainte în ceea ce privește precizia și amploarea”.
Lansările de joi vin la mai puțin de o săptămană după ce ONU a extins sancțiunile împotriva regimului lui Kim Jong-un, ca urmare a ultimelor teste cu rachete balistice.
Testarea de joi reprezintă o provocare dificilă pentru președinte sud-coreean, Moon Jae-in, care și-a exprimat dorința de reconciliere cu Coreea de Nord.

 


Loading...

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS