Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Kelemen Hunor: „Nu vom vota împotriva moţiunii de cenzură”

in Politic de

UDMR nu va participa la votul pe moțiunea de cenzură ci doar la dezbaterile din plenul comun. Anunțul a fost făcut marți de liderul Uniunii, Kelemen Hunor, la Parlament. El a precizat, despre protocolul semnat cu PSD, că  dacă acesta va funcționa, va fi păstrat.

UDMR nu va participa la votul pe moțiunea de cenzură ci doar la dezbateri, anunțul a fost făcut marți de liderul Kelemen Hunor, la Parlament. Reacția liderului UDMR vine după ce conducerea Uniunii s-a exprimat clar împotriva Ordonanței de urgență de modificare a Codului Penal și de procedură penală.

„Vom participa la dezbaterea moțiunii de cenzură. (…) Este un instrument constituțional și trebuie folosit ori de câte ori crede cineva că e nevoie de o dezbatere. Sunt, în același timp, convins că în acest moment PSD-ALDE are majoritate, deci nici inițiatorii nu au crezut că vor dărâma Guvernul, că altfel ar fi propus niște soluții alternative. Când vrei să dai jos Guvernul și cauți parteneri pentru așa ceva, trebuie să spui: ‘Vin cu următorul premier, vreau să fac următorul lucru, acesta e proiectul meu pentru următorii ani’. Deci, nici ei nu cred că vor dărâma Guvernul, fiindcă aritmetic PSD-ALDE are peste 50% (…) în Parlament”, a afirmat Kelemen, la Palatul Parlamentului.

El a arătat că liderii UDMR nu vor participa la votul moțiunii de cenzură.

„Pentru moțiune nu se poate vota fiindcă nu a arătat nimeni o altă cale și nu are posibilitatea de a da o majoritate și e greu să votez împotriva moțiune fiindcă greșelile Guvernului Grindeanu au fost greșeli majore pe care noi le-am criticat. Și ordonanța de urgență, inclusiv conținutul ordonanței fiindcă au fost și aspecte care la prima observație nu au fost văzute. De exemplu, reducerea pedepsei în cazul discriminării pe criterii de limbă, religie, etnice și așa mai departe. Deci, nici împotriva moțiunii nu se poate vota. Din acest punct de vedere, noi nu vom participa la vot, vom fi în sală. Vom participa la dezbatere și nu vom participa la vot”, a susținut liderul UDMR.

În ceea ce privește acordul parlamentar pe care Uniunea îl are cu PSD, Kelemen a afirmat că dacă acesta va funcționa, va fi păstrat.

Moţiunea de cenzură a PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu a fost citită luni, la ora 12.00, în şedinţa de plen comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca votul final să fie dat numai după adoptarea bugetului de stat pe 2017, au decis, miercuri, Birourile Permanente Reunite. Premierul Sorin Grindeanu crede că majoritatea PSD-ALDE îşi va proba soliditatea în Parlament, în timp ce preşedintele PNL, Raluca Turcan, speră că moţiunea va fi votată şi de parlamentari social-democraţi.

Ultimile din

Mergi la SUS