Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Justiția îi ”frige” pe judecătorii corupți! Decizia de ieri, de condamnare a judecătoarei-țiitoare a lui Borcea, e un semnal important dat tuturor judecătorilor din România

in ExtraNews/Politic de

Săltată de mascați, plângând cu muci, în vreme ce o țoapă de la Antena 3 îi tot băga microfonul în ochi și-i zbiera în ureche ”Vă simțiți victima unui abuz al justiției?”, judecătoarea Geanina Terceanu o să aibă acum timp berechet să reflecteze, la Târgșor, dacă a făcut bine să se înamoreze de un penal ca Borcea. A luat fata aproape șase ani, cam cât ar fi luat un violator și probabil că, tot ca violatorii, și ea își pune acum întrebarea: a meritat șase ani de pușcărie pentru cinci minute de plăcere?

Judecătoarea lasă acasă un copil de șapte ani, care va crește, cel puțin până la prima amnistie a lui Slugărel Toader, fără mamă. Oricât ai fi de tranșant, oricât ți-ai spune că judecătoarea și-a meritat din plin soarta, nu poți să nu te gândești și la acel copil. El nu are nicio vină că mama lui s-a dedulcit la banii lui Borcea, crezând că acest vier național îi strecurase, nitam-nsam, zece mii de coco în poșetă doar pentru că ”o plăcuse”. Dar tocmai acest lucru, tocmai asemenea despărțiri ar trebui să le dea de gândit tuturor judecătorilor tentați, cumva, să facă pace cu infractorii relateaza reportervirtual.ro

Faptul că judecătorii penali intră la închisoare, faptul că judecătorii care îi judecă pe marii corupți, precum clanul Cosma, îi tratează pe aceștia cu asprime, fără să se lase impresionați de lacrimile lor de crocodil, faptul că viitorii judecători care a absolvit ieri Institutul Național de Magistratură promit că nu vor face niciodată pactul cu diavolii din politică, după ce au pichetat, în tăcere, tribunalele și curțile de apel, în semn că #rezistă, nu poate decât să ne bucure: mai există o speranță ca soarele să iasă și pe ulița noroioasă și mohorâtă a României. Iar faptul că Slugărel Toader dă din colț în colț, pe când șobolănimea, cu Codrin în frunte, chițăie pe unde-apucă ”Tudorele, fă ceva, că nu se mai poate!”, de asemenea e un prilej de bucurie: e un semn că sinistrul Justiției nu va îndrăzni să de atingă de independența DNA.

Decizia de ieri, de condamnare a judecătoarei-țiitoare a lui Borcea, e un semnal important dat tuturor judecătorilor din România, acum, când procesele marilor corupți, precum clanul Cosma, Dragnea, Tăriceanu, sunt pe ultima sută de metri. Un semnal care spune, parafrazând evangheliile: ”Aveți grijă cum judecați, ca să nu fiți și voi judecați.” Judecătorii vor fi mai atenți de acum cu dovezile de ”iubire” venite din partea penalilor și vor ezita să ia plicuri cu bani, așa cum duduia Geanina n-a ezitat. Ei vor ști că pentru fiecare bancnotă pe care corupții le-o vor strecura, prin interpuși, în buzunare, vor plăti într-o zi. Judecătoarea Terceanu i-a ”iertat” pe verii Becali și pe Borcea în 2012 și acum, peste șase ani, uit-o la Târgșor. Credeți că vor mai fi la fel de dispuși să-i ”ierte” pe Cosma sau pe Dragnea judecătorii lor, văzând ce-a pățit coleguța Geanina, după atâția ani? Nimeni n-o să-și mai bage pielea în saramură știind că, peste un an, doi, cinci, zece, va trebui totuși să dea socoteală pentru blatul cu penalii. Singura soluție pentru penali va fi, așadar, nu înțelegerea cu judecătorii, ci fuga cât mai grabnică spre țările calde, numai dus. Așa că tovarășe Dragnea, ar cam fi cazul să-ți faci bagajele, să-ți razi mustața aia de lesbian, ca să nu te recunoască Interpolul, și să te cari rapid în Brazilia. Și dacă tot pleci, te rugăm, ia-ți și amazoanele cu neuroni coafați de ni le-ai înfipt în guvern, să faci și tu, o dată, un bine României! Sursa: Reportervirtual.ro

Geanina Terceanu, judecătoarea care a recunoscut că a primit mită 220.000 de euro de la fraţii Becali, era atât de speriată să nu fie prinsă, încât obliga intermediarii spăgilor să vină deghizaţi la întâlnirea cu ea.

Alţii erau dispuşi chiar să discute cu judecătoarea fără haine pe ei, pentru a nu fi interceptaţi, mai ales că în ultima perioadă era convinsă că procurorii sunt pe urmele ei.

La sfârşitul lunii iunie, judecătoarea Geanina Terceanu a fost interceptată de procurorii anticorupţie, în timp ce vorbea chiar pe holul blocului în care locuieşte cu cei care intermediaseră şpaga.

Intermediarii spăgii au mers atunci să vorbească cu judecătoarea, însă, ca să nu fie recunoscuţi au fost nevoiţi să folosească peruci şi ochelari.

Trucuri pentru a nu fi descoperită şpaga

Înainte de a ajunge la ea, am fost împreună cu soţul la magazinul Bucur Obor, de unde am cumpărat o perucă blondă, cu păr de lungime medie (până la baza gâtului) pentru a merge la întâlnirea cu Terceanu Geanina fără a fi recunoscută. De la Obor am mers împreună cu soţul meu la Terceanu Geanina acasă, eu purtând peruca respectivă şi ochelari de vedere pe care nu-i port în mod obişnuit. Am urcat la etajul trei şi am sunat la uşa ei (…). Am rămas în casa scărilor, unde ea ne-a întrebat ce s-a întâmplat, iar soţul meu Doris i-a spus lui Terceanu Geanina să stea liniştită, însă aceasta a insistat să afle de ce am venit, iar eu i-am spus că e vorba de Becali şi că . Terceanu Geanina s-a speriat când a auzit aceste cuvinte spuse de mine şi ne-a zis, ne-a rugat să nu spunem de ea. Terceanu Geanina ne-a mai spus <să nu ne luăm după ei>, că .
Sursa: Referatul procurorilor

Câteva zile mai târziu, intermediarii şpăgii au revenit la locuinţa judecătoarei Geanina Terceanu. Acesta era însă atât de speriată că ar putea fi interceptată, încât martorii erau dispuşi să discute cu aceasta fără niciun telefon la ei, renunţând chiar şi la haine.

Trucuri pentru a nu fi descoperită şpaga

Manole Gabriela Veronica: Geanina!
Manole Gabriela Veronica: Geanina, te rog din suflet! Geanina! (…) Ce dracu’, mă, a înnebunit?
Ploeşteanu Ionel: Ce-ai zis?
Manole Gabriela Veronica: Geanina! Geanina! A înnebunit? Îi fac eu ceva? Mă dezbrac! Spune-i lui Geanina că stăm în curul gol amândouă de vorbă. Că doar nu(…)
Ploesteanu Ionel: A rămas că o duce.
Sursa: Referatul procurorilor

Giovani Becali a recunoscut în faţa procurorilor DNA că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. În schimbul celor 220.000 de euro, magistratul i-a achitat pe greii fotbalului în dosarul „Mită în transferuri”.

Şi Victor Becali a dat declaraţii în faţa procurorilor. Instanţa a considerat că judecătoarea Terceanu trebuie să rămână în arest preventiv. În interceptări, Geanina Terceanu a recunoscut că a luat banii de la fraţii Becali şi că i-a cheltuit pe toţi.

Ultimile din

Mergi la SUS