Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Jurnalistul Vlad Petreanu: „Ordonanța care-l scapă pe Dragnea este iminentă”

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Vlad Petreanu, un jurnalist care publică din 1990, putem spune un jurnalist „cu vechime”(25 de ani) în câmpul întâmplărilor și al literelor care slujesc pe măria sa OMUL, a scris luni despre „Frica animalică”, un articol care îl are ca personaj principal pe Liviu Dragnea.
Vă reproducem gândurile exprimate de jurnalist pe blogul PETREANU.RO:

„Liviu Dragnea are nevoie de ordonanța de urgență care să-i anuleze sentința acum. Acum, azi, nu peste o săptămână, nici peste o lună – și, în orice caz, până miercuri, cel târziu.
Miercuri se votează moțiunea de cenzură. Adoptarea ei înseamnă căderea guvernului. De data asta, fără guvern, dl. Dragnea va fi doar un cadavru politic ambulant care trage după el o ghiulea de recidivist.
Teoretic, coaliția de guvernare n-ar trebui să aibă emoții. Voturile PSD+ALDE+UDMR+Minorități naționale sunt suficiente pentru ca moțiunea să pice. Dar majoritatea aceasta devine din ce în ce mai nesigură pe măsură ce trece timpul – și pe măsură ce derapajul mintal al dlui Dragnea se accentuează. Orice baraj este solid până la prima fisură. Câteva defecțiuni la momentul potrivit, un grup parlamentar întors și niște promisiuni bine țintite ar putea transforma un vot aproape formal într-un dezastru pentru infractorii care au pus mâna pe putere în România – dar ar salva țara și, desigur, și pe cei care se vor desprinde la timp de grupul infracțional organizat.
Dl. Dragnea nu-și mai permite să riște nimic – în afară de România însăși. De aceea, va forța adoptarea imediată a OUG de dezincriminare a infracțiunii pentru care a fost condamnat. Apoi, n-are decât să cadă și guvernul, și țara: el și complicii săi vor fi scăpat, grație principiului legii penale celei mai favorabile.”

Oare se grăbește chiar așa Liviu Dragnea? Vă propunem un exercițiu de gândire: Este aceasta prima grijă a unui lider care și-a asigurat susținerea nemăsurată a colegilor, al cărui partid este majoritar în Parlament și care are doi aliați de nădejde: ALDE si UDMR?


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS