Jurnalistul Liviu Avram despre Alianţa Vestului: Este cea mai legitimă iniţiativă politică din ultimii 30 de ani

in ExtraNews de

Jurnalistul Liviu Avram a vorbit despre înfiinţarea Alianţei Vestului, un demers considerat în acelaşi timp „legitim“ şi „dur“, fiind un semnal pentru oamenii care conduc Guvernul şi administraţia centrală.

„Este cea mai legitimă iniţiativă politică din ultimii 30 de ani. Este, poate exagerând un pic, forma administrativă a manifestului «M-am săturat de România». Mai corect, m-am săturat de restul României.“, a declarat jurnalistul Adevărul despre demersul făcut de primarii din Cluj Napoca, Oradea, Arad şi Timişoara.

Liviu Avram a subliniat că principalul motiv al constituirii Alianţei este dezvoltarea oraşelor şi a zonelor din care fac parte edilii.

„Intenţia anunţată de aceşti oameni e să-şi dezvolte zonele pe care le conduc, fără să mai aştepte bani de la Bucureşti, chiar dacă deocamdată vorbim doar de o intenţie că nu ştim concret cum va funcţiona Alianţa. Semnalul politic e destul de important“, a mai afirmat Liviu Avram.

„Mă aşteptam ca oamenii care conduc de la Bucureşti ţara să bage la cap că aşa nu se mai poate“, a completat jurnalistul Adevărul.

Reacţia PSD după înfiinţarea Alianţei Vestului:

„Aud că s-a inventat o aşa numită «alianţa a vestului» care din punct de vedere economic se rupe de ceea ce însemnă România economică actuală .

Cred sincer că nu a existat niciodată în istoria României de după 1918 o discreditare mai mare la adresa integrităţii şi independenţei statului român ca acest concept care tinde să devină un «brand» după modelul Italiei, cu referire nordul acestui stat.

Aştept cu maxim interes ca în principal factorii diplomatici şi de decizie a guvernului român să clarifice în tandem cu ” românii” care au inventat acest afront la adresa României acestă «nouă viziune»“, spune Adrian Bourceanu, citat de vestea.net, site cu informaţii din Neamţ.