Jurnalista jignită de șefa TVR Doina Gradea pentru că i-a pus întrebări incomode primarului general al Capitalei, a avut joi o primă reacție pe pagina sa de facebook

in ExtraNews de

Jurnalista pe care șefa TVR Doina Gradea o jignește cu apelativul „cap de porc” pentru că i-a pus întrebări incomode primarului general al Capitalei Gabriela Firea, se numește Emanuela Schweninger și a avut joi o primă reacție după ce realizatorul Dragoș Pătraru a făcut publică o înregistrare incredibilă în care directorul TVR Doina Gradea, îi insultă și îi umilește pe jurnaliștii televiziunii publice.
În înregistrare se aude Doina Gradea povestind:„Stai mă, să vezi! Băi, și se duce reportera noastră, care e o tipă cu cap de porc…Să-mi bag picioarele că nu poți să o scoți pe post. Dar ok femeia…Și în timp ce lumea se bucura că s-a făcut spitalul ăsta, că-i pentru copii, la Foișor, deci l-au refăcut, că-i o investiție spectaculoasă, asta o întreabă pe Firea: ‘cum e cu statuile, nu știu ce, câte statui ați făcut în București?’.
La care Firea zice: ‘o să-ți răspund, dar stai puțin că avem acum treabă cu spitalul și ne retragem deoparte și îți spun și de statui’. ‘Nu, nu, nu, să ne spuneți, de față cu toată lumea, aici’. De 4 ori…de 4 ori'”.
Zeci de jurnaliști de la TVR au lansat o scrisoare publică în care cer scuze pentru apelativele folosite. Totodată, aceștia se declară îngrijorați de disprețul pe care atât Gradea, cât și șeful TVR 1 îl au față de principiile meseriei de jurnalist, așa cum reiese din înregistrările făcute publice joi de Dragoș Pătraru și au cerut demisia șefei TVR, Doina Gradea, și a directorului TVR 1, Eduard Dârvariu.
Emanuela Schweninger, jurnalista postului public de televiziune, care este specializată pe problemele din Sănătate a postat un mesaj pe pagina sa de facebook: „Sunt doar un om. Mai frumos în interior decât la exterior. Un om care iubește enorm ce face. Care are privilegiul să spună mai departe poveștile altora. Să fie vocea bolnavilor care sunt nevoiți să treacă prin situații greu de imaginat. Semnatara unor știri care uneori au produs schimbarea.
Le mulțumesc mult colegilor mei pentru că sunt alături de mine. Și vouă, celor care mi-ați trimis mesaje.
Acum puțin timp am văzut The Post. Și mi-am amintit încă o data ce meserie minunată am. Atunci când o faci onest, riguros. Am reținut rândurile astea:  Presa trebuie să îi servească pe cei conduși și nu pe conducători. Dacă trăim într-o lume în care statul ne spune ce să publicăm, înseamnă că deja nu mai existăm…” 

Jurnalista a atașat și scrisoarea deschisă inițiată de colegii săi din TVR, pe care figurează și semnătura sa.