Jurnalistă ameninţată că i se va rupe capul dacă va mai scrie despre afacerile Bisericii. „Cel care înjura creştineşte era bărbat cu puternic accent moldovenesc“

in ExtraNews de

Diana Oncioiu, jurnalistă la platforma independentă Dela0.ro şi colaboratoare la proiectul „Să fie lumină“, a fost ameninţată telefonic de o persoană necunoscută, care a atenţionat-o că îi ”va rupe capul” daca va continua să mai scrie despre afacerile private ale Bisericii. Ameninţarea vine în contextul în care jurnalista documentează de mai multe luni un material despre abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic din Huşi.

Anunţul privind ameninţarea jurnalistei a fost făcut pe pagina de Facebook a proiectului ”Să fie lumină”. ”Unul dintre reporterii implicaţi în realizarea proiectului nostru jurnalistic a fost contactat telefonic în această dimineaţă de o persoană necunoscută şi ameninţat că i se va „rupe capul” dacă mai continuăm să documentăm treburile private ale Bisericii”, se menţionează în mesajul postat pe pagina ”Să fie lumină”.

Deşi jurnalistul avertizat direct este Diana Oncioiu, în opinia colegilor de la ”Să fie lumină”, apelul s-a vrut a fi o atenţionare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să încetăm să mai scriem despre „ce fac preoţii”. ”Apelul a fost efectuat de pe un număr ascuns. Cel care ameninţa şi înjura creştineşte era un bărbat cu puternic accent moldovenesc.

Diana a încercat să afle ce anume l-a deranjat pe apelant din ceea ce a publicat Să fie lumină – şi unde consideră mai exact că am fi minţit, deformat sau manipulat. Bărbatul nu era însă deranjat de ceea ce am făcut în trecut – ci de lucrurile pe care urmează să le publicăm în viitor”, se mai precizează în mesajul publicat.