Jandarmul care a salvat o fetiţă în șoc anafilactic, alergând 3 kilometri cu ea în braţe, a primit emblema de onoare a MAI

in ExtraNews de

Plutonierul major​ Iancu Nicuşor, militarul din Constanţa desemnat jandarmul anului 2018 după ce a salvat o fetiță în șoc anafilactic, alergând 3 kilometri cu ea în braţe, a primit emblema de onoare a MAI.

Vara trecută, Nicuşor Iancu a salvat o fetiţă de trei ani, care fusese înţepată de albine şi intrase în şoc anafilactic. A alergat trei kilometri, cu ea în braţe, ca să ajungă la ambulanţă.

După misiunea care a impresionat o ţară întreagă, miliarul din Constanţa a fost desemnat jandarmul anului 2018.

Pe 16 iulie 2019, s-a sărbătorit pentru al doilea an consecutiv Ziua Ministerului Afacerilor Interne printr-o festivitate menită să pună în valoare și să recompenseze faptele de eroism ale polițiștilor, pompierilor, jandarmilor, polițiștilor de frontieră și piloților salvatori.

În acest an, peste 40 de agenți de poliție/ subofițeri și ofițeri din cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Aviației și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au primit Emblema de onoare a ministerului.

Printre cei nominalizaţi s-a aflat şi Nicuşor Iancu.

„A fost CURSA VIEȚII mele, am alergat cu fetița 3 kilometri pe jos până la ambulanță. Înainte de a fi jandarm, sunt părinte și în permanență m-am gândit la fata mea. Aș fi făcut orice pentru ca micuța înțepată de albine să nu-mi moară în brațe”, a declarat imediat după dificila intervenție plutonier major Iancu Nicușor.

Jandarmul Nicuşor Iancu a salvat o fetiţă alergând 3 kilometri cu ea în braţe, pâna la ambulanţă
În 29 iulie 2018, acesta se afla în misiune de supraveghere a frontierei de stat, alături de un coleg de la Garda de Coastă. În jurul orei 20.00, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni, județul Constanța, un copil de trei ani a fost înțepat de albine și a intrat în șoc anafilactic.

Cum drumul de acces era impracticabil din cauza ploilor abundente, iar ambulanța nu putea ajunge până la fetiță, fără să stea pe gânduri, cei doi subofițeri au luat decizia de a o transporta pe brațe trei kilometri, până la mașină. 

Copila a ajuns astfel, în timp util, la spital unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.