Iti vor da lacrimile. Fetiță bătută de părinți și dată afară din casă, în frig, în Galați. „Nu vreau cu mama”

in ExtraNews de

Poliţiştii gălăţeni au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului, după ce un bărbat a sesizat autorităţile cu privire la faptul că o fetiţă de şapte ani, bătută de părinţi, a fost lăsată afară.

Bărbatul, vecin cu părinţii fetiţei, a filmat, pe 10 ianuarie, la ora 19:50, cu telefonul mobil, momentul în care fetiţa, bătută de părinţii ei, a fugit din casă, în curte, unde a rămas în frig, deşi era îmbrăcată sumar. Din filmarea bărbatului, postată ulterior pe Facebook, se poate vedea cum ambii părinţi se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a vrut să preia copila și s-o ducă să doarmă cu fiica lui acasă, însă mama s-a opus, trăgând de fetiță. ”Nu vreau cu mama!”, a țipat fetița.

Publicată de Alex Beny pe Vineri, 10 ianuarie 2020

Bărbatul a luat fetiţa acasă la el şi a sunat imediat la Primăria din Gohor şi la Poliţie, autorităţile reacţionând prompt, micuţa fiind dusă în aceeaşi seară într-un centru de primire minori din municipiul Galaţi, relatează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului (DJPC) Galaţi, Tania Calcan, fetiţa este consiliată psihologic, însă la examenul fizic s-a constatat că nu prezintă urme de violenţă pe corp. Pe de altă parte, copila este emoţional afectată şi nu mai doreşte să se întoarcă acasă, la mama sa.

″Luni, o echipă a DJPC Galaţi va merge la Gohor pentru a face o anchetă socială acasă la fetiţă şi pentru a identifica în familia extinsă o rudă care să dorească să ia în îngrijire copila. Totodată, drepturile părinţilor fetiţei sunt în prezent suspendate, până când instanţa va decide, fiind luată în calcul chiar şi măsura decăderii din drepturi. Apreciem implicarea bărbatului care nu s-a limitat doar la a filma şi a posta pe Facebook cazul, ci a şi alertat autorităţile”, a declarat, duminică, Tania Calcan.