Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Îți usuci rufele în casă? Uite de ce nu e bine să faci acest lucru! Te poți îmbolnăvi grav!

in Sanatate de

Cu totii am fost probabil avertizati de medici in privinta modului in care ne uscam rufele. si, conform sfaturilor specialistilor, sub nici o forma nu trebuie sa le lasam la zvantat in casa pentru ca ne putem imblnavi de plamani.

Faptul ca vaporii care se ridica in timpul procesului de uscare a rufelor in camera ne fac rau este deja stiut. insa doctorii atrag atentia asupra faptului ca, procedand asa, ne putem imbolnavi de plamani, mai exact de aspergiloza, o boala pulmonara infectioasa provocata de o specie de fungi denumita Aspergillus fumigatus.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că rufele lăsate în casă, la uscat, pot fi de vină pentru crizele de astm și pentru reacțiile alergice.

Este bine ca hainele să fie lăsate la uscat în spații deschise. Asta deoarece în zonele umede se formează mucegaiul care dăunează sănătății. De asemenea, hainele nu trebuie să fie puse în spații în care există umezeală sau în spații în care nu există loc suficient.

Pentru ca în spațiul în care locuiți să nu existe prea multă umiditate, este recomandat ca încăperea să fie aerisită. De asemenea, un purificator de aer este recomandat.

Și adulții și copiii pot face astm în urma inhalării prafului sau a mucegaiului. Dacă apare astmul, atunci nu mai poți scăpa de această afecțiune. Poți doar să o ții sub control cu ajutorul medicamantelor.

Așadar, nu este bine să îți lași hainele în casă, la uscat, deoarece pot crea un mediu umed care ajută mucegaiul să se dezvolte. Ai gijă, pentru că din cauza mucegaiului poți face astm, o afecțiune de care nu te poți vindeca. O poți ține sub cntrol cu medicamante.

Este important de știut faptul că oricine poate dezvolta astm, indiferent de vârstă. Atât copiii, cât și adulții ar putea suferi de această afecțiune.

Ai grijă să aeristești camera și să nu lași hainele în locuri afectate de umezeală. Astfel vei sta departe de problemele cauzate de umiditatea din încăpere.

Este foarte important să ai grijă de tine și de sănătatea ta și a celor dragi. Așa că ar fi bine să renunți la unele obiceiuri care îți pun sănătatea în pericol.

Sursa: teotrandafir.com


Ultimile din

Mergi la SUS