Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Îți este rușine că la baie folosești prosoape de bucătărie? Să nu-ți mai fie! Și în Parlamentul României există aceeași situație

in ExtraNews de

Parlamentarul Ion Bulai, a răbdat cât a putut, dar când a citit în Adevărul că „116.000 de euro sunt dispuși să cheltuie deputații pentru produse de curățenie și hârtie igienică”, a răbufnit, pe bună dreptate, pe pagina sa de facebook.
„Aflu de pe Adevărul că se consumă mulți bani pe achiziții publice pentru Parlament. Unele cheltuieli sunt justificate, altele mai puțin, altele deloc.
Pe la mijlocul lui iunie am făcut aceste fotografii. Mai multe luni la rând am observat că la mai multe băi din parlament hârtia igienică este de fapt un sul de șervețele tăiat în două cu o foarfecă. Nu am vrut să postez atunci nimic, chiar dacă mi se părea tare ciudată chestia.
Nici acum nu îmi cade bine să postez asemena detalii, dar cred că e groasă rău.
Adică de undeva se scurg fie bani, fie produse, de am ajuns să folosim suluri de hârtie tăiate în două cu foarecul când totuși la parlament se folosesc 116.000 de euro pentru hârtie igienică și produse sanitare.
Nu am nicio dovadă, dar bănuiesc că cineva umflă facturile sau pleacă acasă cu hârtia.
E rușinos rău de tot. Dacă am ajuns la nivelul acesta de mișmașuri mărunte, ce se întâmplă cu investițiile unde nu putem cuantifica și verifica direct achizițiile? ”
Pentru buna desfășurare a activității parlamentarilor noștri, banii publici care se duc conform Adevărul pe: autoturisme de protocol, echipamente de bucătărie sau hârtie pentru copiator roz și bleu se regăsesc într-o lista care nu este de loc ieftină:
1.043.947 euro costă limuzinele comandate de Camera Deputaților pentru Sesiunea Adunării Parlamentare a NATO organizată în toamnă la București.
890.000 de euro au costat biletele de avion pe rute internaționale și cazare la hoteluri în străinătate pentru deputați.
245.000 de euro este prețul celor șase autoturisme de protocol cumpărate de Senat.
116.000 de euro sunt dispuși să cheltuie deputații pentru produse de curătenie și hârtie igienică.
102.000 de euro vor costa noile calculatoare pentru Camera Deputaților.
33.000 de euro va cheltui Camera Deputaților pe cafetiere, mixere, cuptor cu microunde cu grill, frigider, grătar electric și mașină pentru cuburi de gheață.
22.000 de euro costă hârtia de Xerox „roz sau bleu“ cumpărată de Camera Deputaților.
3.000 de euro a alocat Senatul pentru cumpărarea de covoare cu fire răsucite.
Rușinos sau nu, Parlamentul României are nevoie de hârtie igienică!

Ultimile din

Mergi la SUS