Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

“Italienii nu m-au ajutat niciodată”. Povestea unui italian care cerseşte în România

in ExtraNews de

Miile de cerșetori de origine română care au invadat în ultimii ani străzile marilor orașe europene stârnesc în cazul multor români sentimente de rușine și frustrare, însă cazul unui italian care a ajuns să cerșească pe străzile din România demonstrează că și legendele contemporane au excepţiile lor.

Italianul a povestit pentru Vestea.net că necazurile lui au început când s-a trecut de la lira italiană la euro. Atunci el nu și-a mai putut plăti ratele, iar banca i-a luat casa. De atunci şi-a început periplul său prin ţările europene, trecând prin Spania, Franţa, Germania, Elveţia, Cehia, Polonia, Ungaria şi, evident, România. Italianul a spus că, în România, cele mai neplăcute experienţele le-a trăit în Botoșani.

„Cel mai rău a fost la Botoşani. Foarte răi poliţiştii de acolo, stăteau pe capul meu, că nu e legal să cer bani pe stradă. Dar eu nu dau în cap nimănui, nu cer. Am cartonul, cine vrea dă un ban, mănânc şi eu, iau o pâine şi la căţei. La Piatra Neamţ, polițiștii m-au lăsat în pace, dar aici e rău cu grupurile astea de copii cerşetori. Sunt răi, sunt violenţi. Sunt foarte agresivi. Trebuie să mă păzesc că îmi dau târcoale”, a spus italianul pentru Vestea.net.

Pe de altă parte, italianul spune că a primit un ajutor nesperat din partea unei familii din Arad, care l-a luat şi i-a oferit găzduire pentru câteva nopţi: „Am putut face un duş, mi-au dat de mâncare, am dormit şi eu într-un pat normal. Nu erau italieni ci români. Italienii nu m-au ajutat niciodată”.
Sursa: vocea.biz


Ultimile din

Mergi la SUS