ÎPS Teodosie: Credincioşii se-mbolnăvesc de dorul bisericii! Biserica a fost spitalul tuturor românilor

in Diverse de

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie Petrescu a făcut o serie de afirmaţii parcă desprinse dintr-o realitate paralelă şi a numit Biserica “spitalul tuturor românilor”, a vorbit în numele creştinilor, spunând că aceştia i-au transmis că „se-mbolnăvesc de dorul bisericii“ şi a exprimat convingerea că relaxarea măsurilor anti-COVID ar trebui să înceapă cu Biserica.

În cadrul unei intervenţii în direct pe postul România TV, de luni 28 aprilie, ÎPS Teodosie a revenit la discursul său, în care victimizează Biserica şi acuză autorităţile de faptul că măsura închiderii lăcaşelor de cult din cauza pandemiei este discriminatorie.

Biserica a fost marginalizată şi încă este. De ce să n-o spunem? Oriunde poţi să mergi: la magazin, la farmacie, la spital, dar l-a biserică n-ai voie să mergi. Credincioşii ne spun aceasta!

Sperăm să nu mai avem o astfel de situaţie. Biserica n-a fost pregătită de o asemenea situaţie, să dea un răspuns celor care au emis această ordonanţă, dar Biserica, într-adevăr, este discriminată şi marginalizată.“, a insistat Teodosie. (vezi video mai jos)

După ce el însuşi a permis enoriaşilor să se înghesuie în faţa catedralei din Constanţa, unde i-a împărtăşit cu aceeaşi linguriţă (vezi video mai jos), arhiepiscopul Tomisului a declarat în direct că oamenii au fost disciplinaţi şi că era o situaţie firească.

Credincioşii nu pot să-şi exercite dreptul lor la religiozitate. Nu s-a pomenit în istorie o asemenea perioadă lungă, chiar de Postul Mare şi de Sfânta Înviere, să fie lipsiţi credincioşii de ceea ce este esenţial pentru ei.

Puteau să vină la distanţă, cum a fost la început. Au fost disciplinaţi (n.r. – credincioşii) şi era o situaţie absolut firească.“, a spus ierahul.

Ignorând, din nou, realitatea şi faptul că mai mulţi preoţi, printre care şi omologul său, ÎPS Pimen al Iaşilor, au fost confirmaţi pozitiv de infectare cu noul coronavirus, Teodosie şi-a acordat dreptul de a vorbi în numele enoriaşilor şi de a susţine că aceştia i-au transmis că „se-mbolnăvesc de dorul bisericii“.

Totodată, ierarhul a mai declarat că relaxarea restricţiilor începând cu 15 ar trebui să includă şi bisericile.

„Sunt chiar convins că relaxarea trebuie să înceapă cu Biserica, că destul au stat bisericile închise. Credincioşii duc dorul şi spun <Ne-mbolnăvim de dorul bisericii! Ne-mbolnăvim, că Dumnezeu ne vindecă! Ajutaţi-ne să venim la biserică!>“.

În final, arhiepiscopul Tomisului a numit Biserica „coloana vertebrală a neamului“ şi „un spital al tuturor românilor“.

„Biserica a fost spitalul tuturor românilor, de-a lungul istoriei. Este coloana vertebrală a neamului nostru. Cum să fie închisă? Trebuie să gândim în mod firesc.

Ce rău a făcut Biserica în istorie, când a apărat? A fost în toate războaiele de apărare, Biserica a fost prezentă! Preoţii au fost pe front şi nu singuri, ci cu sfintele taine, chiar pe front. N-a lipsit Biserica la ostaşii noştri români. Şi acum lipseşte Biserica din ţara ei, din locul ei unde s-a născut?“.