Iordache: Primarii trebuie să aibă pensii speciale, să vă intre bine în cap

in Politic de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat după ce Camera Deputaţilor a respins în unanimitate proiectul Codului Administrativ, că „primarii trebuie să aibă pensii speciale, să vă intre bine în cap”.

Proiectul Condului Administrativ, care prevede şi pensii speciale pentru aleşii locali, a fost respins de Camera Deputaţilor după ce a fost declarat neconstituţional printr-o decizie a CCR.

După ce a fost adoptat în iulie 2018, PNL, USR, PMP şi preşedintele Klaus Iohannis au formulat obiecţii de neconstituţionalitate privind Codul administrativ, acestea fiind acceptate ulterior de CCR, care în noiembrie anul trecut declara proiectul ca fiind neconstituţional.

Deputatul PMP Emil Paşcan a declarat că social-democraţii vor să promoveze un nou cod administrativ printr-o ordonanţă de urgenţă pentru ai „motiva pe primari prin a primi pensii speciale. Ar fi o mare eroare, PMP militează împotriva pensiilor speciale”, a afirmat Paşcan, citat de Agerpres.

Totuşi, social-democraţii nu sunt de acord şi susţin că primarii au nevoie de pensii speciale.

„Primarii trebuie să aibă pensii speciale, să vă intre bine în cap. (…) România merge înainte nu prin atacuri la Curte. România are nevoie de un cod administrativ. Avem nevoie de o reformă administrativă. (…) Primarii au nevoie de pensii speciale”, a declarat Florin Iordache.

În replică, deputatul USR Cristian Seidler i-a transmis lui Iordache că pensiile speciale pentru primari sunt neconstituţionale şi a subliniat că atunci când va ajunge la guvernare, USR se va asigura de asta.

„Domnule Iordache, să vă intre bine în cap că există o decizie a CCR care spune că pensiile speciale ale primarilor sunt neconstituţionale. Să vă intre bine în cap că, atunci când vom ajunge la guvernare, dumneavoastră nu veţi avea pensii speciale”, a declarat Cristian Seidler.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...