Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Iohannis s-a întâlnit cu președintelui Bundestagului german

in ExtraNews/Politic de

   Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit la Palatul Cotroceni, pe președintele Bundestag-ului, german, Norbert Lammert. În cadrul discuțiilor au fost abordate principalele subiecte aflate pe agenda cooperării dintre România și Germania, dar și viitorul Uniunii Europene și evoluțiile recente din sfera statului de drept din ţara noastră, informează Preşedinţia României.

   Preşedintele Iohannis a subliniat importanța strategică a relației bilaterale, aprofundarea dialogului urmând a permite intrarea într-o etapă superioară a acesteia şi o susţinere reciprocă pe teme de interes, atât în cadrul UE, cât şi în plan regional şi internaţional. S-au mai discutatsituaţia politică la nivel european cei doi subliniind necesitatea păstrării orientării pro-europene a guvernării, la finalul proceselor electorale din diferite ţări UE. De asemenea, a fost pusă în evidenţă importanţa combaterii, în acest cadru, a curentelor şi forţelor extremiste, populiste şi eurofobe.

   Președintele României a mai atras atenţia asupra tendinţei nocive de a blama UE pentru neajunsurile politicii interne, subliniind necesitatea prezervării şi consolidării valorilor democratice ale statului de drept, inclusiv a încrederii în democraţia parlamentară şi în partidele politice, cărora le revine o răspundere deosebită în acest sens.

   La rândul său, Norbert Lammert a menţionat faptul că Uniunea Europeană reprezintă cel mai bun răspuns la globalizare, fiind o iluzie concepţia vehiculată de unii politicieni că va fi posibilă o recuperare de competenţe suverane, prin slăbirea UE. În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat faptul că România este un stat profund pro-european, care susţine un proiect ambiţios pentru relansarea UE. În ceea ce privește situația internă din ţara noastră, partenerii germani și-au exprimat întreaga susţinere pentru continuarea luptei anticorupţie și întărirea statului de drept, precum şi aprecierea deosebită a spiritului civic şi profund pro-european al cetățenilor români. (foto: presidency.ro)Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS