Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Iohannis, la Summitul „Inițiativei celor Trei Mări” şi la şedinţa CSAT

in Diverse/Extern/ExtraNews de

   Președintele României, Klaus Iohannis, va participa joi, 6 iulie a.c., la Summitul Inițiativei celor Trei Mări (Baltică – Adriatică – Neagră), care va avea loc la Varșovia, Republica Polonă, anunţă Preşedinţia României..

   La reuniune vor participa șefi de stat și reprezentanți ai acestora din 12 țări din Europa Centrală și de Est: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria. În calitate de invitat special, la Summit va fi prezent și Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

   „Inițiativa celor Trei Mări” urmărește să ofere susținere politică pentru o mai bună cooperare și interconectare a economiilor statelor din spațiul geografic cuprins între cele trei mări – Adriatică, Baltică și Neagră – în domenii precum energie, transporturi, telecomunicații sau protecția mediului.

   Marți, 4 iulie, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de președintele României, Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la implementarea Strategiei Globale a UE (dimensiunea securitate și apărare), forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2018, activitatea Serviciului Român de Informaţii în anul 2016. Vor mai fi discutate Regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului de Coordonare Operativă Antiteroristă; Carta albă a apărări, planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026, evoluţiile recente ale fenomenului migraţiei şi principalele măsuri implementate la nivel naţional şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională. (foto: presidency.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS