Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Înregistrare bombă: Mitropolitul Ardealului promite voturi pentru PSD

in ExtraNews de

România liberă a publicat o înregistrare audio în care se vorbește despre implicarea Bisericii Ortodoxe Române în alegerile parlamentare, prin intermediul mitropolitului Ardealului Laurențiu Streza. În înregistrare ar fi liderul PSD Hunedoara și candidatul pe primul loc la Camera Deputaților, Laurențiu Nistor.

Laurențiu Nistor explică cum preoții ar urma să îi îndemne pe credincioși să voteze cu PSD sau ALDE la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Bărbatul se laudă că a avut o întrevedere cu mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza. În acest context, mitropolitul Ardealului i-ar fi spus că PSD este „singurul partid care mai poate salva România” astfel că, din acest motiv, i-ar fi dat asigurări că va discuta cu preoții să îi îndemne pe români să voteze pentru social-democrați.

„Când i-am spus lui Înalt Preasfințitul că dacă nu suntem atenți, România asta se va duce într-o parte, din care nu ști dacă ca mai putea fi readusă cândva, mi-a zis: <<aveți dreptate, dar dacă vreți să mai continuăm despre politică, să îmi spuneți din ce partid faceți parte>>. Am rămas chiar surprins. I-am spus că din PSD fac parte din 1990 până acm. M-a pupat și mi-a zis: <<sunteți singurul partid care mai puteți salv România, și eu o să le spun la toți colegii mei să vorbească cu omenii, să îi îndemnăm să voteze cu PSD și ALDE”, explică bărbatul, în înregistrare.

Nistor mai susține că Laurențiu Streza i-ar fi spus că „se învârte în sfere și mai mari”.

„Eu mă învârt în sfere și mai mari și dacă vreți, vă spun eu cum este USR plătit de Soros. Un cetățean american de origine maghiară nu o să uite niciodată că Ardealul a fost alipit patriei mamă, adică României. Iată că și Biserica acum s-a trezit la realitate și îmi pare rău că i-am spus-o și asta. L-am întrebat de ce nu a făcut asta și în 2014, pentru că o mare față bisericească a spus atunci că și ăla e om și celălalt, nu ne băgăm noi. După ce au văzut atacul care se face împotriva bisericilor de orice cult, dar în special Biserica Ortodoxă, acum și-au dat seama și înaltele fețe bisericești”, se mai aude în înregistrare.

Sursa: flux24.ro

Ultimile din

Mergi la SUS