Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Informație neconfirmată: Liderului jihadiștilor Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis!

in Extern/ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Televiziunea de stat siriană a anunțat că liderul jihadiștilor Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis în urma raidurilor aeriene care au lovit localitatea Rakka(există informații potrivit cărora liderul gruparii s-a retras în Rakka), dar nu este pentru prima oară când în mass-media siriană se anunță moartea liderului jihadiștilor Statului Islamic.
Nu a fost făcută nicio precizare, dar nici vreo dezmințire privind uciderii lui Abu Bakr al-Baghdadi din partea publicațiilor care aparțin gruparii jihadiste.
Nici reprezentanții regimului Bashar al-Assad sau ai liderilor coaliției internaționale care sprijină ofensiva luptătorilor kurzi și arabi asupra jihadiștilor rămăși în Rakka, nu au confirmat decesul liderului ISIS.
Abu Bakr al-Baghdadi a apărut pentru prima dată în public în iulie 2014 când a ocupat localitatea Rakka și a declarat un nou califat islamic sub numele de Statul Islamic din Irak și Levant(ISIL). De atunci, au apărut în presă în repetate rânduri informații despre uciderea acestuia, dar acestea niciodată nu s-au confirmat.

 


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS