Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Informare meteorologică de ULTIMĂ ORĂ: Vând puternic şi ninsori viscolite, începând de vineri noapte

in ExtraNews de

Meteorologii au transmis o informare privind intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte, începând de vineri noapte, dar şi lapoviţă şi ninsoare care vor favoriza formarea poleiului, în unele zone.

Potrivit meteorologilor, citați de news.ro, de vineri noapte, de la ora 02.00 şi până duminică la ora 22.00, în zona montană, mai ales la altitudini mari, vor fi intervale de timp în care va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 70 – 80 de kilometri la oră, iar pe crestele cele mai înalte 90 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Banat şi pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, favorizând formarea poleiului. Intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 60 de kilometri la oră vor fi şi în zonele mai joase de relief, cu precădere din nord-estul şi sud-vestul ţării.

În zona montană înaltă vântul va mai avea intensificări temporare şi pe parcursul zilei de luni, 25 decembrie, spulberând zăpada, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Sursa: a1.ro

Ultimile din

Mergi la SUS