Industria farmaceutică exploatează perfid temerile cele mai profunde ale omului. Oameni sanatosi sunt transformati in cumparatori de medicamente!

in Diverse

Doi cercetători dezvăluie cum, prin campanii de promovare concertate, industria farmaceutică mondială, cu o cifră de vânzări de circa 500 miliarde dolari anual, exploatează perfid temerile cele mai profunde ale omului: de moarte, de şubrezire fizică sau de boală.

Articolul din Evenimentul Zilei semnat de către Adrian Pătruşcă arată cum o colosală rețea, formată din industria farma, medici plătiți de aceasta și un lobby agresiv exploatează temerile atavice ale oamenilor, pentru a-i convinge că sunt bolnavi și trebuie să se trateze.

Într-o carte din 2005, Selling Sickness. How Drug Companies Are Turning Us All Into Patients, Alain Cassels şi Ray Moynihan fac o radiografie necruţătoare a strategiilor de marketing cinice, atunci când nu sunt pur şi simplu criminale, ale producătorilor de medicamente.

Epicentrul acestui tip de comerţ sunt Statele Unite. Americanii reprezintă 5% din populația lumii, dar primesc 50% din medicamentele prescrise pe glob.

În best-seller-ul Die Krankheitserfinder (Inventatorii de boli), Jörg Blech, un biochimist german stabilit în America explică în ce mod industria farmaceutică în colaborare cu experţii de marketing a impus scăderea arbitrară a nivelului normal al colesterolului pentru ca indivizi perfect sănătoşi să devină peste noapte bolnavi.

Între 1984 şi 1987, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder (DSM 4), care este biblia psihiatrilor americani, a introdus 77 de noi boli mentale, scrie Jean- Claude St-Onge în Reversul pilulei.

Iată câteva exemple de boli noi:
-timiditatea este reciclată sub numele de „anxietate socială”
-naturala regurgitare la bebeluși devine „reflux esofagian patologic”
-omeneasca senescență se transformă în „insuficiență circulatorie cerebrală”

● până și stresul de la loterie este legat de „traumatismul biletului necâștigător”

Comentarii

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.