„Incepe iar balul cu ordonantele, e de dat cu parul in Piata Victoriei”. Dancila vrea sa adopte, marti, cea mai neagra ordonanta de la OUG 13 incoace

in Politic de

Sorin Ionita, expert in administratie publica, presedinte al asociatiei Expert Forum, atrage atentia ca Viorica Dancila intentioneaza sa adopte, marti, prin ordonanta de urgenta, noul Cod Administrativ. Ionita spune ca sunt „doua bombe majore” in acest cod.

„SOS pe bune. Fratilor, e groasa: maine baga Veorica prin ordonanta Codul Administrativ. Si uitati de pensiile speciale ale primarilor: sa fie primit, la atatia pomanagii care sunt, ce mai conteaza 3200 in plus?

Dar sunt 2 bombe majore acolo:

(1) Antifonarea completa a primarilor si pres CJ fata de DNA, deoarece porcariile de aci inainte se pot face fara semnatura lor. Pentru orice licitatie manarita si transfer de active suspect vor chema un piticot de functionar, ii vor suci mana la spate si aia e. S-a terminat cu abuzul in serviciu la baronii locali, ei raman zen, colecteaza spaga fara sa mai semneze. E chiar mai misto decat amnistia.

(2) Am zis transfer de active? Se legalizeaza &accelereaza toate Belinele si Teldrumurile, afacerile imobiliare cu plaje (suna cunoscut? oameni din MDRAP si CJ Constanta & Tulcea, ceva?), ba chiar si asta de ieri cu depoul de tramvaie Victoria. Trai pe vatrai, dezincriminari pe banda, mutari si concesionari la liber.

Nu-mi dau seama daca Veorica realizeaza ce i-a pus MDRAP in mapa, dar e chestie de dat cu parul in Piata Victoriei. Incepe iar balul cu ordonantele, copii, doar o luna i-a tinut pocainta”, avertizeaza Sorin Ionita pe Facebook.

Sedinta de guvern este programata, marti, de la ora 15.00.

Adoptarea Codului Administrativ prin OUG ar fi trebuit sa aiba loc in sedinta de joi, saptamana trecuta, a Guvernului. Se pare ca nu au fost indeplinite „toate criteriile”.

Premierul Viorica Dancila a declarat miercuri ca, daca sunt indeplinite toate criteriile, Codul administrativ ar fi urmat sa fie adoptat in sedinta de Guvern de joi.

„Nu am vazut inca lista cu actele normative pe care le vom adopta maine (joi – n.r.) in cadrul sedintei de Guvern. Daca sunt indeplinite toate criteriile, cu siguranta, da (va fi adoptat Codul administrativ – n.r.)”, a spus Dancila la Palatul Parlamentului.