Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

INCENDIU la Baloteşti. ISU avertizează: Populaţia să rămână în locuinţe. Ministrul Mediului: Au fost prelevate probe din zonă

in ExtraNews de

Un incendiu a izbucnit, marţi seară, la un depozit de mobilă din localitatea ilfoveană Baloteşti, flăcările cuprinzând o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

Prefect Ilfov: Deocamdată, nicio persoană nu a fost evacuată

Nicio persoană, nici din casele din apropierea incendiului din Baloteşti şi nici din vreun centru spa din zonă, nu a fost evacuată până la momentul transmiterii ştirii, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul de Ilfov, Marius Ghincea.

„Din informaţiile mele, nu a fost nimeni evacuat, nici din centrul Therme, nici măcar dintr-o casă aflată la aproximativ 300 de metri de incendiu. Suprafaţa pe care se manifestă flăcările este, cred, în jur de 7.000 de metri pătraţi, dar nu am informaţii cu exactitate până acum”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul de Ilfov, Marius Ghincea.

Şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au precizat că locuitorii din zonă nu sunt evacuaţi, până la momentul transmiterii ştirii.

Acesta a precizat, totodată, că pe Drumul Naţional 1, aflat în apropierea incendiului, se circulă, dar îngreunat.

UPDATE 21:43 Ministrul Mediului: Au fost prelevate probe din zona incendiului. În jumătate de oră, rezultatele

Ministrul interimar al Mediului, Graţiela Gavrilescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că în zona incendiului din Baloteşti a fost trimis un laborator care a prelevat probe, în circa jumătate de oră urmând să fie anunţate rezultatele.

”Am trimis un autolaborator de la Inspectoratul Teritorial de Mediu Ilfov. Aum se deplasează spre Corbeanca, de la Baloteşti, de unde au prelevat probe. Oricum, am verificat autorizaţia de mediu şi nu există substanţe periculoase”, a declarat ministrul interimar al Mediului, Graţiela Gavrilescu, pentru MEDIAFAX.

Ministrul a mai spus că speră ca în circa 30 de minute să fie aibă primele rezultate.

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seară la două hale unde se produceau mase plastice şi mobilă, aflate în Baloteşti. Focul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Norul de fum se putea vedea din centrul Capitalei.

UPDATE 20:39 ISU Bucureşti-Ilfov: Populaţia să rămână în locuinţe

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov le recomandă locuitorilor din apropierea incendiului izbucnit la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti să rămână în locuinţe şi să închidă geamurile, să evite deplasarea în zona incendiului şi, dacă e cazul, să părăsească zona de manifestare a flăcărilor şi sa identifice locuri sigure, aerisite.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, într-o intervenţie telefonică, că o persoană care se afla într-una dintre imobile a fost evacuată şi că locuinţele cele mai apropiate se află la aproximativ 400-500 de metri, însă propagarea flăcărilor se face pe verticală.

„Una dintre hale este distrusă în totalitate, are pereţii dărâmaţi şi plafonul prăbuşit, şi se aud explozii succesive ale recipientelor sub presiune din interior”, a precizat Daniel Vasile.

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seară la două hale unde se produceau mase plastice şi mobilă, aflate în nordul Capitalei. Focul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi.

CITESTE MAI MULT AICI.

Mergi la SUS