Incearcă și tu si sigur vei avea doar de câștigat! Cercetările medicale au descoperit că grăsimea de porc întăreşte sistemul imunitar şi favorizează scăderea colesterolului

in Sanatate de

De ce credeţi că strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici? Cercetările medicale au descoperit că grăsimea de porc întăreştesistemul imunitar şi favorizează scăderea colesterolului, datorită acidului arahidonic.

Slănină de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie consumată încantităţi moderate, dar regulate.

Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inima şi vasele de sânge.
Slănină încetineşte şi intoxicarea alcoolică prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime.
Fumătorii au cel mai mare beneficiu dacă mănâncă slănină, deoarece conţine seleniu. Acesta întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism.
S-a dovedit că slănina ajută la:

Dureri de dinţi. O felie mică de slănină nesărată se aplică pe dintele dureros, între gingie şi obraz, pentru 15-20 de minute.
 Eczeme. Se topeşte slănină nesărată şi se răceşte la 35 de grade. Seamestecă bine 2 linguri de grăsime topită cu albuşuri de la 2 ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum (zârnă, lăsnicior), 3 linguri suc de rostopască. Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se ung locurile bolnave, de 2 ori pe zi.
 Remediu pentru dureri de articulaţii. Înainte de culcare, se freacă bine articulaţiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşină de carne, la care se adaugă olingură de miere de albine. Deasupra se aplică celofan sau hârtie de pergament, seînveleşte cu un fular sau un batic de lână şi se lasă să acţionezepeste noapte