Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

În prima zi a Summitului de la Taormina liderii G7 au semnat o declarație privind combaterea terorismului

in Extern/ExtraNews de

Actualul summit este al 43-lea al liderilor G7 din orașul sicilian Taormina și include șefii de stat din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite, plus UE.

În prima zi a Summitului de la Taormina liderii G7 au semnat o declarație privind combaterea terorismului.
În declarația liderilor G7 de la Taormina privind lupta împotriva terorismului și a extremismului violent se arată: „Combaterea terorismului și a extremismului violent, a căror acte au lovit membrii G7, precum și toate regiunile lumii, indiferent de țară, naționalitate sau credință, rămâne o prioritate majoră pentru G7. Suntem uniți în efortul nostru comun de a asigura siguranța cetățenilor noștri” și că se „va aduce lupta la un nivel superior prin prevenirea, investigarea și urmărirea fără întârziere a actelor de terorism, a autorilor lor și a susținătorilor lor “. Liderii G7 au făcut un apel către companiile furnizoare de servicii de internet și celor care administrează rețele de socializare să „sporească substanțial” eforturile pentru a combate mesajele extremiste din mediul online și s-au angajat să colaboreze pentru a gestiona”riscul reprezentat de luptătorii străini pe măsură ce se dispersează din teatrele de conflict” și să „ia măsuri pentru a tăia sursele și canalele de finanțare a terorismului”.Premierul italian Paolo Gentiloni a arătat că declarația este, de asemenea, un mesaj puternic de solidaritate cu Marea Britanie după ce s-a întâmplat în Manchester” și că: „Prin această declarație am arătat unitatea, angajamentul nostru, hotărârea noastră de a continua și de a ne întări lupta împotriva terorismului”.
Președintele SUA, Donald Trump nu a susținut acordul privind schimbările climatice.

Premierul italian Paolo Gentiloni a declarat: „Există o problemă nesoluționată, respectiv poziția SUA față de acordul climatic de la Paris” și că „suntem siguri că după o reflecție internă și SUA îl vor susține”. El a mai arătat că toți ceilalți membri ai G7 și-au confirmat acceptul total față de acord.

 

Mergi la SUS