În două zile, Italia a devenit a treia cea mai afectată țară de coronavirus din lume

in ExtraNews de

Trei persoane au murit și alte 155 au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în Italia, a anunțat duminică, șeful Agenției de Protecție Civilă, Angelo Borreli, într-o conferință de presă, citat de CNN. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în regiunile Lombardia și Veneto. În această seară, un autocar cu elevi de la Alba Iulia, plecat din zona Veneto, a intrat în vama Borş, pasagerii fiind consultaţi de medicii epidemiologi.

Autoritățile italiene fac eforturi să găsească pacientul zero. Măsuri stricte au fost luate în acest week-end, în Italia, inclusiv punerea în carantină a 11 localități, după ce au fost confirmate mai multe cazuri în regiunile Lombardia și Veneto. În numai două zile, Italia a devenit a treia cea mai afectată țară de coronavirus, după China și Coreea de Sud.

La această oră, sunt raportate, la nivel global, 78.914 de cazuri confirmate, dintre care 76.936 în China, 602 în Coreea de Sud și 155 în Italia.

Harta îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus

Centrul pentru Știința și Ingineria Sistemelor (CSSE), Universitatea Johns Hopkins
Șeful Agenției de Protecție Civilă, Angelo Borreli, a adăugat că cele mai multe cazuri de îmbolnăvire sunt în regiunea Lombardia, din nordul Italiei, unde s-au înregistrat 110 cazuri. Potrivit Mediafax, în regiune trăiesc peste 170.000 de români.

În această seară, un autocar cu elevi de la Alba Iulia, plecat din Italia, zona Veneto, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus, a intrat în vama Borş, pasagerii fiind consultaţi de medicii epidemiologi, a declarat, pentru Agerpres.ro, directoarea DSP Bihor, dr Daniela Rahotă. Tot în cursul acestei serii, mai este aşteptat să sosească din Italia un alt autocar cu adulţi, toţi din Bihor.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, referitor la grupul de elevi din Alba că recomandarea pentru aceştia este de a sta izolaţi la domiciliu.

„Recomandarea va fi să stea izolaţi acasă, nu vor intra în carantină, pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. Este vorba despre 50 de copii. Chiar am discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema aceasta şi având în vedere că nu vin din zonă de focar nu se va lua decizia de a fi ţinuţi în carantină 14 zile şi va exista solicitarea pentru fiecare familie să stea copilul acasă”, a precizat Orban.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române din Italia nu au fost notificate de către autorități cu privire la vreun caz confirmat de infecție cu noul coronavirus printre cetățenii români.