Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

În atenția „cocalarilor”! Poliția Rutieră primește în sfârșit puteri sporite. Cei care vă dați „jmecheri” în fața polițiștilor rutieri veți face închisoare

in ExtraNews de

In sfarsit, Politia Rutiera intra in normalitate si primeste puteri sporite. De fapt, nu doar Rutiera, ci orice polițist va avea o autoritate intarita prin lege, in urma cazurilor din ultima vreme in care diverși polițiști au fost agresați.

Dupa ce am vazut un cocalar din Rădăuți cum i-a spintecat capul unui politist de la Interventii Speciale, dupa ce am vazut cum un politist din jud. Tulcea primeste palme de la trecatori, sau cum un agent este lovit cu bata de un alt meltean fara scrupule, in sfarsit, ministerul din care fac parte s-a gandit ca e momentul sa faca ceva pentru angajatii sai, scrie 4tuning.ro.

Mai a organizat o dezbatere publica privind proiectul de lege care presupune intarirea autoritatii politistilor din Romania. O lege care va inaspri amenzile si pedepsele pentru cei care nu respecta indicatiile politistului si pentru cei care nu-l respecta pe cel in uniforma. Din pacate, aceste legi, intr-o varianta mult mai agresiva, ar fi trebuit puse in aplicare cu ani in urma. Dar poate ca si acum este bine ca se intampla, deoarece, nonsalanta politicienilor putea sa duca la o indiferenta totala…

Cine mai striga la politisti in timpul unei misiuni, face puscarie

In cazul politistului de la Tulcea care incerca sa-l aresteze pe un infractor, o multime de sateni, spectatori, au inceput sa tipe si sa-l agreseze verbal pe politist. La fel cum se intampla si cand Rutiera face actiuni pentru trecerea neregulamentara a strazii de catre pietoni sau cand un cocalar betiv nu vrea sa se legitimeze, imediat se gasesc niste mitocani sa le ia apararea, ca, vezi Doamne, nu au facut nimic… Pai ori este legea pentru toti, sau nu mai este?

Ei bine, in astfel de cazuri, cand un politist este impiedicat sa deruleze o anumita interventie in strada, cei implicati risca puscarie cuprinsa intre 6 luni si 3 ani.

Cine ii injura pe politisti, face puscarie

Un alt lucru normal, este pedepsirea mult mai aspur a nesimtitilor care nu respecta uniforma si ii injura pe agenti. Am vazut sute de cazuri in care soferii, pietonii sau diversi indivizi ii injura pe politisti. Pana acum, nu se intampla mare lucru, dar urmeaza o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 1-3 luni. Aceasta pedeapsa este valabila si pentru injurii aduse in public, oricui.

Propunerea spune: „Poliţistul are dreptul să solicite oricărei persoane care face obiectul unor măsuri poliţieneşti, să renunţe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat sau să adopte o poziţie inofensivă care să excludă posibilitatea săvârşirii unei acţiuni violente îndreptate împotriva acestuia. Solicitarea de a adopta o poziţie inofensivă (ţinerea mâinilor la vedere, deasupra capului sau paralel cu solul, depărtarea picioarelor, adoptarea poziţiei şezut sau culcat) trebuie să fie adecvată pericolului pe care-l poate reprezenta persoana. Dacă persoana nu se supune solicitărilor poliţistului sau se apropie de poliţist după ce, în prealabil, a fost avertizată verbal prin cuvintele „Stai, poliţia! – Nu te apropia!”, se prezumă intenţia unei acţiuni violente împotriva poliţistului”, se arată în propunerea legislativă.

Ce inseamna asta, pentru noi, soferii?

Inseamna ca vremea șmecheriei, a tupeului, a relațiilor si a nesimtirii a apus. Nu ne legitimam, o sa platim o amenda de 1500 de lei, dupa care suntem condusi si la sectie. Nu cooperam cu politistii, riscam dosar penal. Ii injuram si le luam apararea altor soferi sau pietoni legitimati de politisti, riscam inchisoarea. Si mai inseamna ceva: ca o sa avem un trafic mult mai elegant si mai sigur, deoarece acei soferi nesimtiti vor fi pusi la punct.

Citește mai multe pe 4tuning.ro

Ultimile din

Mergi la SUS