In anul 1969, in Romania nimeni nu se minuna ca IARNA NINGE! Buletin de stiri despre ninsorile de odinioara si cum avea loc deszapezirea!

in Diverse de

Ultimele zile, cu zapezi si viscol, i-au ingrozit pe multi romani si au creat din nou probleme crancene autoritatilor. Si totusi, iernile grele nu sunt o noutate pentru Romania. Totul depinde insa de felul in care problema este abordata, dupa cum reiese dintr-un film postat de British Pathe, citat de gandul.info.

„Odata cu seara Anului Nou, in chip de semne bune, peste intreaga tara s-au asternut zapezi bogate, nesfarsite asternuturi de argint pentru ogoare, mirifice podoabe pe crengile care asteptau nostalgic imbratisarile reci si pure”, se relata in anul 1969 la un jurnal de stiri.

Ne-am trezit peste noapte impotmoliti in frumos si primii care au protestat impotriva acestei estetici cam abuzive au fost automobilistii de toate marcile„, se mai arata in materialul filmat pe strazi din Romania in 1969.

„Orasele tarii, cu oamenii lor harnici, cu ostasi si ofiteri in primele randuri, au pornit o batalie vesela, dar mai ales obositoare, impotriva zapezii. In toata tara s-au organizat cu rapiditate adevarate asalturi”.

Vezi aici buletinul de stiri din 1969 care ilustreaza o iarna adevarata in Romania si modul in care a fost abordata problema zapezii de pe drumuri.