Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Impozitele pentru bolizi și SUV-uri se vor micșora, în timp ce taxele pentru mașinile mici vor crește!

in ExtraNews de

Parlamentarii vor sa modifice legea privind Codul Fiscal astfel incat impozitele pentru bolizi si SUV-uri sa scada, in timp ce taxele pentru masinile mici vor creste!

Modificarea Codului Fiscal este o lama cu dublu tais, proprietarii de masini de teren si bolizi cu motoare mari fiind favorizati daca vor trece legile. In schimb, vor avea de suferit oamenii cu masini mici, ale caror impozite vor creste cu pana la 50%.

Parlamentarii se apara, sustinand ca aceasta masura i-ar descuraja pe romanii care aleg sa isi inmatriculeze masinile in Bulgaria, acolo unde taxele sunt mai mici.

In noua schema, nivelul de calcul va suferi modificari. Daca in prezent se inmultesc grupele de cate 200 de cm cubi cu valoarea specifica clasei de capacitate cilindrica, dupa modificarile Codului Fiscal, se vor inmulti direct centimetrii cubi cu valoarea specifica. Astfel, daca pentru un autoturism cu un motor de 1600 cm se plateste in prezent 64 de lei, daca legile vor fi aprobate, noul impozit va fi de 96 de lei!

De partea cealalta, pentru un SUV cu capacitate de 3.598 centimetri, spre exemplu, se plateste impozit de peste 1000 de euro. Odata cu noile modificari, contribuabilul ar urma sa plateasca doar 432 de lei!

Sursa: stirilekanald.ro

Ultimile din

Mergi la SUS