Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Importul de forță de muncă din Coreea de Nord a fost suspendat luni de către Bulgaria, Republica Cehă și România

in Extern/ExtraNews de

Într-un comunicat de presă dat de Ambasada Bulgariei în Coreea de Sud se arată că Bulgaria alături de Republica Cehă și România a suspendat luni, importul de forță de muncă din Coreea de Nord, deoarece autoritățile nord-coreene ar fi reținut banii câștigați peste hotare de către muncitorii lor.
Ambasada Bulgariei arată în comunicatul de presă că: „Bulgaria, Republica Cehă și România au suspendat, luni, importul de forță de muncă din Coreea de Nord, după ce autoritățile de la Phenian au fost acuzate că rețin banii câștigați peste hotare de către cetățeni. Suspendarea acțiunii de primire a muncitorilor nord-coreeni de către aceste trei țări est-europene este un exemplu prin care statele iau măsuri în mod activ împotriva extorcărilor”.
Coreea de Nord primește anual peste o sută de milioane de dolari din munca prestată peste hotare de cetățenii ei. Circa 50.000-60.000 de nord-coreeni muncesc peste hotare în domenii cum ar fi: industria textilă, industria minieră și construcțiile.
Pentru Coreea de Nord exportul forței de muncă reprezintă o sursă importantă de venit.
De nenumărate ori regimul de la Phenian a fost criticat din cauza condițiilor de muncă dure din țară și a faptului că persoanele care lucrează în străinătate sunt extorcate de banii câștigați din munca lor.Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS