Important pentru șoferii români. Descarca de aici cartea de salvarea pentru masina ta

in Diverse de

Șoferii din Romania ar putea primi amendă, dacă vor fi găsiți ca nu respecta ultima noutate in legislația din Romania. Este vorba despre o fisa pe care toți conducătorii auto trebuie sa o aibă în mașină. Se numește cartea de salvare a autoturismului si poate fi descărcata de mai jos.

Va rugam sa luati in considerare faptul ca nu toți producătorii furnizează cărți de salvare pentru modelele de autoturisme mai vechi, produse de ei si care sunt dotate cu airbag-uri.

Producătorii care nu oferă încă carti de salvare vor începe sa facă acest lucru. Momentan, cele mai multe carti de salvare pot fi gasite la producătorii germani de autovehicule, pe website-urile importatorilor si sunt disponibile numai in limba germana. Ar trebui sa cautati dupa următoarele cuvinte cheie: „Rettungskarten” (Carti de salvare), „Rettungsdatenblätter” (informatii privind cartile de salvare) sau „Einsatzblätter” (carti de salvare ce cuprind informatii privind reactia in cazul producerii unui incident).

Producatori precum Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Mercedes, Maybach, Smart, Opel si Saab furnizeaza carti de salvare in mai multe limbi europene. Cu ajutorul simbolurilor, fiecare carte de salvare este usor de citit. Toti producatorii folosesc aceleasi simboluri si culori in cartile de salvare.

In randurile de mai jos, puteti sa gasiti codurile aferente simbolurilor (un tabel cu traducerea acestora) care poate fi utilizat in cadrul cartilor de salvare germane.

 

Nota: Va rugam sa verificati modelul/tipul informatiilor precum si imaginile autoturismelor din continutul cartilor de salvare pentru a fi siguri ca respectivele carti de salvare sunt cele corespunzatoare autovehiculului dumneavoastra.

O carte de salvare indica intotdeauna numarul maxim de airbaguri disponibile pentru un anumit model sau serie de modele. Nu conteaza daca autoturismul nu este complet echipat cu numarul total de airbaguri complementare indicate in cartile de salvare.

Aceste informatii au fost preluate de pe site-ul: acr.ro