Imnul Romaniei rasuna la Trump Tower, in Chicago: Repatriot creeaza punti intre Romania si SUA

in Extern de

“A venit timpul să coalizăm românii din SUA pentru acțiuni de dezvoltare a punții transatlantice, să ancorăm România prin cât mai multe legături de valoare. Prezentăm oportunități de afaceri, atragem parteneriate și explorăm ofertele de intrare a companiilor românești pe piața americană. God Bless America! God Bless Romania!” – Marius Bostan, inițiator RePatriot și membru fundator al FNTM.

Imnul României a răsunat azi la Trump Tower în Chicago unde peste 100 de antreprenori români s-au întrunit la un eveniment organizat de Romanian Business Leaders prin proiectul RePatriot, pentru a explora noi oportunități de a face afaceri împreună, în Statele Unite și România.

18 antreprenori din România au transmis mesajul #RePatriot și au pledat pentru conectarea mai intensă între românii din Statele Unite și România.

“Am fost primiți cu entuziasm de frații noștri și am creat noi conexiuni de afaceri cu mediul de afaceri local prin această vizită de 3 zile la Chicago, a declarat Marius Bostan, inițiatorul proiectului RePatriot. Românii excepționali de aici sunt o ancoră puternică de legătură cu America și ne bucurăm că vor fi alături de noi în drumul pe care am pornit”.

Publicată de Repatriot pe Joi, 18 aprilie 2019

Evenimentul a fost parte a misiunii economice Repatriot SUA care, între 11 și 20 aprilie, își propune să creeze poduri între America și România.

Pe 17 aprilie a avut loc o întâlnire dintre delegația din România și Primarul orașului Salt Lake, Jackie Biskupski, întâlnire prin care s-au extins contactele Repatriot în Utah.

Un exemplu extraordinar de educație antreprenorială am explorat la Utah Business School – Lassonde Entrepreneur Institute.

Întâlnirea de lucru pe tema consilierii legale privind comerțul internațional și protejarea proprietății intelectuale a fost găzduită de avocații de la Hirton McConkie Law Firm. 

La #FBI Salt Lake City Headquarter Am fost primiți de Assistant Special Agent Dan Brady – unde am avut parte de un scurt trainig de Cyber Security, Counter Intelligence și International Organized Crime.

După un scurt training de cybersecurity, counter intelligence și international organized crime la #FBI Salt Lake City…

Publicată de Repatriot pe Miercuri, 17 aprilie 2019

University of Utah – Huntsman Cancer Institute a fost următoare noastră vizită unde am văzut un loc unic unde sunt cercetate și tratate peste 200 de tipuri de cancer.

Am încheiat ziua oficial prin vizita la doTERRA Campus, Sillicon Slopes, o companie mare care are în România cea mai mare piață din Europa.

Mulțumiri Ambasadorilor RePatriot din Utah, SUA, Mircea și Michael Divricean pentru organizarea impecabilă a acestei misiuni economice și dedicarea lor pentru promovarea României!

Misiunea economică a început în statul Utah, unde, pe 16 aprilie 2019, delegația Romanian Business Leaders a fost primită la cel mai înalt nivel de către Lt. Governor Spencer J. Cox și de Sean Reyes, Utah’s Attorney General, prieteni ai României, însoțiți de staff și de experți. Aceștia s-au angajat să ofere sprijin economic și strategic, de asistență pentru dezvoltare. Echipa RBL a avut discuții cu experți care vorbesc românește și chiar Procurorul General, care a enumerat din memorie 4-5 orașe din România.

Respectul pentru mediul de business este enorm și România se bucură de o atenție specială!

O întâlnire extraordinară, foarte aplicată a fost la World Trade Center – Camera de Comerț unde discuțiile și planurile făcute au atins domenii precum: high tech, software, AI, financiar bancar, smart city, real state pentru industrie, comerț, vinuri, construcția de case, agricultura de precizie, veterinar, cosmetice, suplimente nutritive, traduceri și altele.

Delegația din România a discutat și cu Terry Grant, Președintele Key Bank și Howard Head Lee, Președintele Asociației Băncilor din Utah care au prezentat mediul financiar bancar și posibilități de finanțare.

Ultima întâlnire a fost la Goldman Sachs 10.000 small business unde au avut loc discuții cu 12 startup-uri relevante din statul american, cu care au fost stabilite proiecte comune posibile.

Mai multe persoane și companii și-au exprimat dorința de a vizita România. S-au exprimat și îngrijorări legate de justiție și libertatea presei.

Conform organizatorilor, rezultatele au fost peste așteptări. Mulțumiri speciale românilor Mircea Divricean și Michael Divricean, Ambasadorii RePatriot din SUA care fac cinste României prin activitatea lor de zi cu zi în sprijinul comunității din Utah.

Publicată de Repatriot pe Luni, 15 aprilie 2019