Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

IMAGINILE DEZASTRULUI! Grindina, aproape cât oul de găină, a distrus tot în câteva minute. Zeci de hectare de teren arabil, sere, livezi și solarii au fost distruse

in Diverse de

După câteva zile de fierbinți în care oamenii s-au putut bucura de soare, mai multe localități din județele Vrancea și Buzău au căzut pradă furiei naturii.

Astfel, în după amiaza zilei de 8 iulie, o ploaie care aparent se anunța „de vară” a reușit să distrugă zeci de hectare de teren arabil, solarii, sere și livezi din localitățile buzoiene Puiești, Balta Albă și localitatea vrânceană Bălești, scrie ramnicpress.ro.Ploaia cu piatră pornită sâmbătă seară a măturat totul în calea sa pe linia Puiești-Bălești-Balta Albă, mii de hectare cultivate cu grâu, porumb și floarea-soarelui fiind făcute una cu pământul în mai puțin de o oră.Speranța lor stă acum în Primăria comunei, care a inventariat culturile distruse și a anunțat care sunt pașii de parcurs.

După o primă analiză a autorităților din aceste localități lovite de furia naturii, peste 50 de hectare de teren au fost compromise pentru acest an agricol. Localnicii spun că așa ceva nu au mai văzut de foarte mult timp și se întreabă dacă acum vor fi ajutați de autorități.

Primarul comunei buzoiene Puiesti, Florin Leaua a facut un anunt pe Facebook, invitand fermierii ca luni sa se prezinte la primariei pentru evaluarea pagubelor.La o prima evaluare a pagubelor produse de grindina cazuta ieri, se poate aprecia ca suprafata afectata doar la nivelul comunei Puiesti este de peste 2000 ha dintre care peste1500 sunt calamitate in proportie de 80-100%, cele mai mari daune fiind la culturile de grau, porumb si floarea soarelui. Afectat este si satul Dascalesti care in proportie de1/2 au fost distruse gradinile si pomii fructiferi. Rog fermierii sa se prezinte luni dimineata la Primaria Puiesti in vederea evaluarii finale a pagubelor si informarea organelor abilitate(societati de asigurari, Institutia Prefectului, D.A.D.R., A.P.I.A etc.)

Ultimile din

Mergi la SUS