Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

IMAGINI UNICE de la ÎNMORMÂNTAREA Mariei TĂNASE! Procesiunea uriaşă care a speriat regimul comunist (VIDEO)

in ExtraNews de

Maria Tănase a fost unică prin personalitatea sa artistică, prin stilul unei interpretări originale românești, prin stapânirea tehnicii vocale și cunoașterea temeinică a artei actorului. La vârsta de 50 de ani, pe 22 iunie 1963, Maria Tănase a părăsit această lume, lăsând în urma ei o personalitate unică.

La două zile, pe 24 iunie 1963, corpul neînsuflețit al Mariei Tănase a fost depus în holul Teatrului Satiric Muzical „Constantin Tănase” (Sala Savoy – Calea Victoriei).

În după-amiaza zilei de 25 iunie 1963 (marți) a avut loc înmormântarea la Cimitirul Bellu, înaintea căreia, la Savoy, i-au cinstit amintirea, elogiind personalitatea și activitatea artistei: compozitorul și dirijorul Gherase Dendrino (în numele Comitetului de Stat pentru Cultură și Artă), prof. Gheorghe Ciobanu (în numele Institutului de Folclor), Gică Petrescu (în numele colegilor de la teatrul de revistă) și dirijorul Ionel Budișteanu.

Înmormântarea Mariei Tănase  a fost transmisă în direct, fără preoţi, fiind cunoscut faptul că România avea un regim comunist ateu. Un milion de oameni au participat la funeralii, iar oficialii au declarat zi de doliu naţional scrie b1.ro

https://www.youtube.com/watch?v=ILHSJrXQN4A

Ultimile din

Mergi la SUS