Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Imagini filmate in Romania in aceste zile. Iata consecintele TAIERII PADURILOR.

in ExtraNews de

O imagine apocaliptică a fost surprinsă în acease zile de un localnic din comuna buzoiană Beceni. El a transmis live pe Facebook momentul formării unei viituri puternice pe râul Slănic, care de obicei curge pe un fir nu mai lat de doi metri.

Luni după-amiază a plouat torenţial în zona de munte a judeţului Buzău, peste 50 de litri pe metru pătrat de precipitaţii fiind înregistrate la Lopătari. Apa scursă de pe versanţi s-a strâns în albia râului Slănic, cu resturile adunate de torenţi, formând o viitură puternică. Costi Gogu este numele celui care a postat filmarea.

Comuna Lopătari a fost afectată de viitura formată din cauza unei ploi torenţiale, care a dus la ieşirea din matcă a unui râu, mai multe poduri şi anexe gospodăreşti fiind distruse.

”O rupere de nori care a durat aproximativ 45 de minute, ploaie de care eu de 65 de ani nu am mai văzut, a afectat satele Plostina, Luncile, Lopătari, Vârteju, Brebu şi Săreniu. A spulberat un podeţ de trafic uşor construit prin 2004-2008, o punte pietonală, trecerile peste râu amenajate pe  tuburi, şi am văzut în mijlocul apei coteţ de păsări şi porci cu animalele în ele.

MOMENTUL FORMĂRII UNEI VIITURI

MOMENTUL FORMĂRII UNEI VIITURIFilmare realizată de Gogucosty Costy'sINFORMAȚII AICI http://adevarul.ro/locale/buzau/video-imaginea-dezastrului-iata-formeaza-viitura-rau-munte-1_5976163a5ab6550cb87250c0/index.html

Posted by Adevarul Buzau on 24 Iulie 2017

Au fost mişcate din loc două rabe şi mai văd pe marginea râului nişte cabine plus multe lemne, buşteni. Nu au fost luate case, ci doar câteva anexe”, a declarat Vasile Lefter, primarul comunei Lopătari, afectată de viitură.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis astăzi, două alerte, cod galben de viituri rapide și inundații pe râurile mici din bazinele hidrografice: Râmnicul Sărat – bazin superior și pe afluenții Buzăului aferenți sectorului amonte S.H. Măgura, Slănic – bazin superior. Atenționările hidrologice pentru fenomene imediate sunt valabile pentru ziua de luni, 24 iulie în intervalele orare 12:55 – 22:00. Afla mai multe pe stiridebuzau.ro

https://www.facebook.com/vasile.cristea.549/videos/1935234563390220/

Ultimile din

Mergi la SUS