Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Imagini de coşmar filmate azi într-un oraş din România. Fenomenul pe care nici măcar bătrânii nu l-au văzut în viaţa lor

in Curiozitati de

Vara lui 2017 continuă să fie una a fenomenelor extreme. După trei zile de arşiţa, cu aer irespirabil, codurile porocaliu şi roşu de caniculă s-au transformat rapid în coduri de vânt şi vijelii.

Cel mai grav a fost în judeţul Iaşi, unde 11 acoperişuri au fost luate pe sus, maşinile au fost avariate de copacii căzuţi, iar geamurile blocurilor au fost sparte.

Iar în Arad, o furtună de câteva minute cu grindină a afectat serios gospodăriile şi culturile oamenilor. Meteorologii anunţă că nu vom scapă de caniculă, iar episoadele de vânt şi vijelii se vor repetă.

După cod portocaliu de caniculă, aproape toată Moldova s-a aflat sub cod portocaliu de vânt şi vijelii. La Iaşi, în câteva minute, furtuna a făcut prăpăd.

Femeie: “O bufnitură mare s-a auzit şi când am venit am văzut ce era aici. M-am speriat, am 66 de ani, dar aşa ceva nu am întâmpinat.”

În urmă a rămas un peisaj dezolant: acoperişuri smulse, izolaţia sfâşiată de pe blocuri, geamuri sparte, grinzi de câţiva metri căzute peste autoturisme şi oameni speriaţi.

Femeie: “Ia uitaţi câte geamuri au fost sparte, a fost dezastru oricum, încă am mai strâns noi pe aici…dar au fost şi multe maşini avariate. Uitaţi lemnele alea cât de mari, să le ia vântul aşa…e ceva ieşit din comun.”

Bărbat: “Mi-au stricat şi balconul. Nu am văzut aşa ceva. O streaşină de asta şi cu grinzi a dat-o jos aici.”

S-au înregistrat peste o sută de apeluri la 112, iar mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat pentru a îndepărta bucăţile de acoperiş aruncate de vânt, la voia întâmplării.

O vijelie puternică s-a abătut şi peste judeţul Arad. În unele zone a căzut şi grindină, iar mai multe gospodării şi culturi au fost serios afectate.

Localnic: “A fost vijelie mare. A rupt pomi, a venit piatră mare şi mie mi-a spart cabana, strugurii, porumbul, tot mi-a făcut praf. A durat cam 25 de minute.”

Localnic: “Dintr-o dată a venit furtuna asta mare, gheaţă mai mare că şi un ou de porumbel, nu se mai vedea iarba de gheaţă, atâta a căzut, de vreo 7 cm.”

Mai multe umbrele şi corturi de la zilele oraşului Chişineu-Criș, au fost luate pe sus de vânt.

Judeţul Arad s-a aflat în mod consecutiv sub coduri galben, portocaliu şi roşu de caniculă, iar temperaturile rămân în continuare ridicate. Duminică seară, însă, a fost cod portocaliu de instabilitate atmosferică cu vânt, grindină, descărcări electrice şi averse.

Vântul a bătut cu putere şi în judeţul Mureş, unde a doborât copaci peste acoperişurile caselor.

Din fericire, furtuna violentă nu a făcut nicio victima. Materologii ne avertizează că nu vom scapa de caniculă nici în zilele următoare şi că astfel de episoade, cu vijelii şi ploi, ar putea să se repete.

Imagini de coşmar filmate azi într-un oraş din România. Fenomenul pe care nici măcar bătrânii nu l-au văzut în viaţa lor – https://goo.gl/RRwF8m

Posted by StirileProTV on 7 August 2017

Sursa: Stirileprotv.ro

Ultimile din

Mergi la SUS