Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Imagini cu polițistul care îl lovește pe Boureanu: Bravo, colegule! REACŢII PE NET şi o altă înregistrare în care politiştii AMENINŢĂ

in ExtraNews de

Astăzi am văzut o mostră de totalitarism, care ne-a arătat, odată în plus, dacă mai era nevoie, ca trăim într-un stat polițienesc. Un cetățean, beat (treaba lui) stând în dreapta, se presupune că a făcut semne obscene și a bodogănit un polițist.

Urât, dar câte nu se întâmplă din astea în lumea civilizată: bețivul primește o amendă, în cel mai rău caz și este trimis pachet acasă. La noi era un fost parlamentar, destul de obraznic și alte dăți. Tragedie națională, doar știm că parlamentarii sunt niște nenorociți corupți. Și ce se întâmplă? Nenumărați polițiști (vreo 8), de parcă era un terorist periculos, îl urmăresc în trafic, îl amenință că vor chema televiziunea (are el, polițistul, un prieten la o televiziune), îl bruschează, îl filmează cu telefoanele personale, iar când cetățeanul turmentat (să fim corecți, nu era inocent, ci foarte beat, se vede din filmări) reacționează violent, îl pocnește dur cu pumnul.

Ce pățește cetățeanul? Care, repet, era beat și cu discernământul atenuat spre minim… Cetățeanul este în pușcărie!
Ce pățesc polițiștii? Care sunt toți în exercițiul atribuțiilor de serviciu, deplin conștienți, și care, se vede de la o poștă, sunt cel puțin la fel de abuzivi ca cetățeanul? Nimic. Absolut nimic! Nici măcar o cercetare disciplinară nu se pornește împotriva lor… probabil pot provoca și pocni liniștiți alți cetățeni…

Asta este egalitate de tratament? Asta înseamnă că polițistul este în slujba cetățeanului? Evident NU. Ce fac televiziunile? Majoritatea dau frânturi din înregistrări, unde se vede starea cruntă de ebrietate a cetățeanului și comportamentul său agresiv. Spre seară, avem filmul cu totul și înțelegem că polițistul așa-zis ultragiat nu este chiar așa de ”înger”. Ne revoltăm? Nu prea… Doar știm că Boureanu este un nenorocit… Da. Dar polițiștii?

Asta înseamnă să trăiești într-un stat (aproape) dictatorial: cetățeanul este întotdeauna prompt sancționat (extrem de dur și nemeritat, în orice stat democratic) iar ”organul” zburdă liber, în căutare de noi ”nenorociți” pe care să-i filmeze și să îi pună la punct exemplar, în scopul arătării puterii lui… că doar de aia e ”organ”: sa fie puternic și arogant.

Haideți să fim raționali! Noi, cetățenii, bețivi sau nu, ticăloși sau nu, suntem egali cu ei, ”organele”, puternicii vremii!
Or, dacă polițistul treaz și la fel de ”agresor” e liber ca pasărea cerului, de ce aplaudăm noi, amărâții, arestarea lui Boureanu?

Cazul 50: BOUreanu si cativa politisti nepregatiti. – Filmul complet

Posted by Black List Romania on 10 Iunie 2017

Posted by Chris Terhes on 10 Iunie 2017


Ultimile din

Mergi la SUS