Ies la iveală detalii incredibile! Procurorul ar fi săltat-o ilegal pe fetița de 8 ani, pe care a târât-o pe jos

in ExtraNews de

Ies la iveală detalii incredibile! Se fac acuzații grave în scandalul fetiței din Baia de Aramă. Avocatul asistenului maternal a explicat presei că procedura normală era să vină un executor judecătoresc la fața locului, pentru a o lua pe Sorina și a o duce la familia adoptivă. Dacă executorul judecătoresc constata că fetița se opune, ar fi urmat un program de consiliere care ar fi putut dura și câteva luni, informează Știrile Gorjului.

Potrivit sursei citate, asistenul maternal al fetiței a fost concediat în luna mai, pentru ca familia să poată fi acuzată de lipsire de libertate. Procurorul Maria Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova a dispus percheziții în acest dosar de lipsire de libertate, așa fiind explicată prezența ei acolo și a celor zece polițiști și mascați.

Victor Dumitrică, avocatul asistentului maternal, a spus că nici termenele prevăzute într-o procedură de adopție internațională nu au fost respectate.

„Cei de la Direcţie au încălcat procedura de două ori. În primul rând că trebuiau să efectueze această informare când minora era scoasă spre adopţie internă şi trebuiau să reîndeplinească formele acestea de informare cu privire la dreptul de prioritate când minora era scoasă spre adopţie internaţională. Următorul pas este ca familia adoptivă să pună în aplicare sentinţa instanţei cu un executor judecătoresc. Acesta poate doar să constate dacă ea vrea sau nu să meargă în America. Dacă nu va vrea, urmează o perioadă de până la 6 luni de consiliere psihologică şi noi întâlniri de acomodare cu soţii care vor să o ia cu ei peste Ocean”, a afirmat Dumitrică.

Avocatul a comentat și modul în care fetița a fost târâtă de asfalt de procuror.

„Hotărârile cu privire la minori nu pot fi executate cu forţa. Nici executorul judecătoresc şi nicio autoritate nu poate forţa minorul, să-l bruscheze, să-l tragă de mână sau să-l împingă în maşină doar să execute o hotărâre judecătorească”, a spus el.

Între timp, familia care a crescut fetiţa a depus mai multe plângeri la Parchet şi îi acuză pe cei de la Protecţia Copilului Mehedinţi de abuz în serviciu şi fals.

Un echipaj format din mai multe dube de mascaţi şi maşini de poliţie a ajuns vineri, la ora 08.30, la poarta familiei din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Sub pretextul unei percheziţii s-a intrat în curte. Procurorul Maria Pițurcă a intrat în casă şi a bruscat minora şi a scos-o afară, lovind-o de pavele. Copila a fost târâtă pe jos şi, în loc să fie urcată în maşina unei autorităţi publice, a fost urcată în maşina unui avocat. Se pare că fetița este la cuplul de româno-americani care a adoptat-o, la Craiova, dar nimeni nu știe în ce stare este.

Interesant este că procurorul a fost însoțit de avocatul americanilor, deși perchezițiile nu sunt anunțate dinainte și nimeni nu ar fi trebuit să știe de percheziție.

Procurorul Pițurcă a explicat într-o intervenție telefonică la România TV că Sorina s-a opus pentru că „i s-au inoculat lucruri neadevărate”. Pițurcă a susținut că nu a lovit fata, deși imaginile în care o târăște pe jos sunt clare.

Conform legii, o adopție nu poate fi făcută până când între copil și familia adoptaroare nu se creează o relație afectivă.